Banner 980x90

Cēsīs parādniekiem var rasties problēmas ar apkures saņemšanu

Ja iepriekš Cēsīs apkures sezona sākās, neraugoties uz pieaugošo parādu apjomu, šogad situācija varētu būt citādāka, raksta laikraksts "Druva".

Kā laikrakstam paudis uzņēmuma SIA "Cēsu siltumtīkli" direktors Jēkabs Blaus, parādi var ietekmēt apkures sezonas sākšanos vairākās mājās. Viņš atklājis, ka parādi ar katru gadu pieaug. Pērn, uzsākot apkures sezonu, iedzīvotāji par siltumu bijuši parādā apmēram 250 tūkstošus latu, bet šogad parāda summa sasniedz 350 tūkstošus.

Blaus atklājis, ka 34 mājām, kam parādi sasniedz piecus tūkstošus latu un vairāk, izsūtītas brīdinājumu vēstules ar lūgumu līdz apkures sezonas sākumam samaksāt vismaz 50% no parādu summas.

Tomēr siltuma ražotāji izteikuši cerību, ka šajā sezonā parādu situācija, iespējams, nebūs tik smaga kā pērn, jo no 1.oktobra Cēsīs stājās spēkā jaunais siltuma tarifs, kas ir par 17% mazāks, raksta "Druva".

Cesis24.lv jau vēstīja, ka ir pabeigta "Cēsu siltumtīklu" iesniegtā siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekta izvērtēšana, un SPRK padome ar lēmumu apstiprināja "Cēsu siltumtīkli" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu samazinājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)