Banner 980x90

Cēsīs par darbu radošajās profesijās diskutēs ar pēdējo klašu jauniešiem

Uzklausot profesionāļu pieredzi, padomus un atbildes uz jautājumiem, pirmdien, 8.martā, Cēsu Valsts ģimnāzijā, L.Paegles ielā 1 no plkst. 15:00 līdz 16:30 notiks diskusija par darba ikdienu radošajās profesijās. Tā būs jau ceturtā diskusija 10.-12.klašu jauniešiem projekta "Vienas profesijas dažādās sejas" ietvaros, kura laikā Cēsu un tuvāko novadu skolu jauniešiem ir iespēja iepazīt, izvērtēt un padziļināti izprast populārāko profesiju iezīmes pirms turpmāko studiju un karjeras ceļa izvēles.
Tādas radošās nozares kā žurnālistika un sabiedriskās attiecības, mārketings un reklāma, kā arī pasākumu producēšana vēl arvien ir populārāko profesiju topos, tāpēc tajās jauniešiem palīdzēs orientēties trīs viesi – profesionāļi ar gandrīz 15 gadu pieredzi šajās jomās. Viņu vidū būs bioetanola rūpnīcas Jaunpagasts Plus sabiedrisko attiecību konsultante un bijusī žurnāliste Una Ulme, pastkaršu kompānijas Baddog direktors un radošās studijas Peldošā darbnīca īpašnieks Aldis Bokmelders, kurš specializējies netradicionālajā reklāmā, kā arī VVD Mārketinga komunikācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Dika-Bokmeldere, kas uzkrājusi pieredzi mārketingā, sabiedriskajās attiecībās un pasākumu producēšanā.

"Līdz šim projekta ietvaros notikušas jau trīs diskusijas ar populārāko profesiju pārstāvjiem, kuras kopā apmeklējuši vairāk nekā 200 jaunieši – no Nītaures līdz pat Valmierai," stāsta projekta vadītāja un sarunu moderatore Ilze Žagare. "Kā liecina mūsu pieredze, jauniešiem īpaši interesē izaugsmes perspektīvas un atalgojums konkrētajā profesijā, kā arī studiju iespējas ārvalstīs un profesionāļu viedoklis par Latvijas augstskolām. Skolēni ir ieinteresēti dažādos piemēros no speciālistu darba ikdienas, kas bieži vien palīdz atspēkot dažādus stereotipus un radīt skaidrāku priekšstatu par to, kas viņus sagaida pēc studiju beigšanas. Sarunas viesi neslēpj arī savas profesijas sarežģītās puses un norāda, kādiem mācību priekšmetiem jāpievērš lielāka uzmanība jau skolas laikā un ar ko jārēķinās augstskolā vai uzsākot darba gaitas."
{baneris}
Sarunu seriālu "Vienas profesijas dažādās sejas" organizē biedrība Cēsinieku klubs sadarbībā ar Cēsu novada Jauniešu domi. Līdz 2010.gada maijam paredzētas vēl divas diskusijas par iecienītākajām profesijām uzņēmējdarbībā un tās atbalsta funkcijās. Visas diskusijas tiek iemūžinātas arī video formātā, lai par sarunās gūtajām atziņām drīzumā varētu uzzināt arī plašāks jauniešu loks. Projektu finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija.

Cēsinieku klubs ir domubiedru organizācija, kas apvieno esošos un bijušos cēsniekus – savas dzimtās pilsētas patriotus. Kluba biedri sanāk kopā, lai gūtu pozitīvas emocijas un uzturētu saikni ar Cēsīm, kā arī ģenerē un realizē radošus projektus, lai brīvprātīgi un pašaizliedzīgi palīdzētu Cēsīm kļūt par modernu, attīstītu un atpazīstamu pilsētu Latvijā un Eiropā. Cēsinieku kluba darbību atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)