Banner 980x90

Cēsīs novembra beigās notiks biznesa forums uzņēmējiem "Cilvēks nākotnes biznesā"

Rīga, 2.nov., LETA. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Cēsu novada pašvaldība sadarbībā ar banku "Citadele" novembra beigās Cēsīs uzņēmējiem un citiem interesentiem rīkos biznesa forumu "Cilvēks nākotnes biznesā", aģentūru LETA informēja LTRK.

Pasākumā plānots diskutēt par uzņēmējiem svarīgākajiem jautājumiem, tostarp problēmām un risinājumiem, kas saistīti ar darbaspēka piesaistīšanu. Plānots aktualizēt arī tēmas par dažādām mūsdienu inovācijām, kas uzņēmējdarbībā ieņem lielu lomu ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. Foruma laikā ikviens dalībnieks varēs prezentēt savu uzņēmumu potenciālajiem klientiem, kā arī dalīties pieredzē un veiksmes stāstos kopā ar citiem biznesa pārstāvjiem.

"Organizējot ikgadējos reģionālos biznesa forumus, varam ar prieku atzīt, ka Latvijā ir mērķtiecīgi un strādāt griboši uzņēmumi, par ko liecina lielais skaits pasākuma dalībnieku, kas ar lielu interesi piedalās gan diskusijās, gan meklē jaunas sadarbības iespējas reģionos un visā Latvijā," teica LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, piebilstot, ka forums dod iespēju kopā ar uzņēmumiem virzīties uz kopējus risinājums biznesa vides un kopējās ekonomiskās situācijas uzlabošanai valstī.

Foruma pirmajā daļā notiks prezentācijas par aktualitātēm uzņēmējdarbībā. Bankas "Citadele" ekonomists Mārtiņš Āboliņš runās par tirdzniecības kariem un darbaspēka deficīta nozīmi, savukārt Ārvalstu investoru padomes Latvijā (FICIL) darba spēka jautājumu darba grupas līdzvadītāja Irina Kostina skaidros investoru redzējumu un risinājumus saistībā ar nodarbinātību.

Klātesošajiem būs iespēja uzzināt arī par remigrāciju veicinošo sociālo akciju "Latvija strādā", bet pēc tam notiks paneļdiskusija, kurā klātesošajiem kopā ar ekspertiem būs iespēja diskutēt par aktuālajiem jautājumiem.

Pasākuma otrā daļa, kas veidota sadarbībā ar "Attīstības finanšu institūciju "Altum" ("Altum"), būs veltīta jautājumiem par efektivitāti un energoefektivitāti. "Lattelecom" IoT jeb lietu interneta biznesa attīstības direktors Edmunds Garančs stāstīs, kā bizness var gūt panākumus, pateicoties jaunajām IoT tehnoloģijām, LTRK Enerģētikas komitejas vadītājs un SIA "RCG Lighthouse" valdes priekšsēdētājs Kaspars Osis prezentēs energopārvaldības aktualitātes un risinājumus, savukārt "Altum" valdes priekšsēdētāja padomnieks Edgars Kudurs informēs par valsts atbalsta iespējām uzņēmumu energoefektivitātes uzlabošanai.

Paneļdiskusijā vairāki uzņēmēji izteiks viedokli un sniegs rekomendācijas no viņu praktiskās pieredzes programmas ieviešanā, bet dienas noslēgumā būs iespēja smelties iedvesmu tehnoloģiju pasaulē, kur "Lattelecom" korporatīvās attīstības direktors Krists Avots prezentēs nākotnes profesijas un to, kā roboti mainīs biznesu, savukārt uzņēmējs Gundars Skudriņš skaidros savu ideoloģiju un redzējumu par kumelīšu audzēšanu no kosmosa.

Forums notiks 30.novembrī plkst.10, Vidzemes koncertzālē "Cēsis", Raunas ielā 12, Cēsīs.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)