Banner 980x90

Cēsīs notiks lekciju cikls "Izzini Cēsis!"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
No februāra līdz aprīlim Cēsu Jaunās pils semināru zālē norisināsies lekciju cikls "Izzini Cēsis", aģentūru LETA informēja pašvaldības aģentūras "Cēsu Kultūras un tūrisma centrs" viduslaiku pils programmu koordinatore Ieva Kalniņa.

Lekcijās informāciju par Cēsu arheoloģijas, arhitektūras un dabas pieminekļiem sniegs Cēsu muzeja vēsturnieku un vieslektori.

Savukārt praktiskajās nodarbībās kursantiem būs iespēja padziļināti izzināt Cēsu Vēstures un mākslas muzeja ekspozīciju, apgūt publiskās runas prasmes un iepazīt gida darbu Cēsu pilsētas ekskursijā.

"Cēsu viduslaiku pils, Sv. Jāņa baznīca, pilsmuiža un vecpilsētas nami glabā aizraujošus stāstus par pilsētas vēsturē nozīmīgiem notikumiem un personībām. Ne mazāk saistoši ir pilsētas apkārtnē esošie dabas objekti," stāsta Kalniņa.

Lekciju cikla laikā notiks arī jauno Cēsu pils kompleksa gidu apmācība. Lai iegūtu gida apliecību, interesentiem būs jānoklausās visas teorētiskās lekcijas, jāapmeklē praktiskās nodarbības, kā arī jānokārto noslēguma pārbaudījums.

Lekcijas norisināsies divas reizes nedēļā, otrdienās un ceturtdienās plkst.17.15, Cēsu Jaunās pils semināru zālē. Vienas lekcijas apmeklējuma cena ir divi eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)