Banner 980x90

Cēsīs notiks lekcija par videi draudzīgu dzīvesveidu

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Trešdien, 22.jūnijā plkst.17.00 Cēsīs, Ruckas mākslas rezidenču centrā, notiks grāmatas "Zero Waste Home" autores Beas Džonsones lekcija par videi draudzīgu dzīvesveidu, aģentūru LETA informēja Līna Bērziņa.

Kopš 2008.gada Džonsone ar savu ģimeni - vīru un diviem dēliem - sāka samazināt ikdienas atkritumu apjomu un patērēt pēc iespējas mazāk dabas resursus. Džonsones ideoloģijas pamatā ir pieci punkti - atteikties, samazināt, otrreiz izmantot, šķirot un pārstrādāt. Ieguvumi ir gan finansiāli - tērējot mazāk resursu, samazinās izmaksas -, gan ekoloģiski - mājsaimniecībā nepārstrādājamo atkritumu apjoms gadā ir samazinājies līdz nelielas stikla burkas tilpumam. Džonsone apliecina, ka videi draudzīgs dzīvesveids ir ne tikai moderns, bet arī ļauj dzīvot ievērojami veselīgāk, kā arī ietaupīt laiku un naudu.

Džonsone ar padomiem un ikdienas risinājumiem dalās savā blogā, kuru lasa miljoni visā pasaulē. Viņa gadu laikā gūto pieredzi ir apkopojusi grāmatā "Zero Waste Home". Izdevums kļuvis par bestselleru un tulkots deviņās valodās. 2011.gadā Džonsone ieguva "The Green Awards" apbalvojumu par ieguldījumu vides izglītībā. Šobrīd viņa ar savām lekcijām uzstājas universitātēs, konferencēs un uzņēmumos, tostarp "Google", "Adobe", "Ikea" un citos. Tāpat viņa piedalījusies dažādos televīzijas raidījumos - "The Today Show", "BBC Breakfast" un citos. Pateicoties Džonsones spējai aizraut auditoriju, amerikāņu laikraksts "The New York Times" viņu ir nosaucis par "Waste-Free" dzīvesveida priesterieni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)