Banner 980x90

Cēsīs notiek konkurss par Vidzemes mūzikas un kultūras centra rekonstrukciju

Cēsu novada dome uzsākusi iepirkuma procedūru pretendentu atlasei Vidzemes mūzikas un kultūras centra izbūvei, rekonstruējot ēku Cēsīs, Raunas ielā 12.
Ņemot vērā centra būvniecības darbu apjomu un specifiku, konkurss ir slēgts un tas notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā, kas notiek no šī gada 15.janvāra līdz 5.februārim, kandidāti aicināti iesniegt pieteikumu un dokumentāciju, kas apliecina to atbilstību kvalifikācijas prasībām un spēju nodrošināt attiecīgā rakstura darbus. Pirmās kārtas noslēgumā tiks atlasīti pieci labākie kandidāti, kuru piedāvājumi atbildīs konkursa nolikuma kritērijiem un pašvaldība tos aicinās piedalīties konkursa otrajā kārtā.
Konkursa otrā kārta norisināsies likumā noteiktā termiņā un tajā pretendenti iesniegs būvniecības darbu tehniskos un finansiālos piedāvājumus.

Jau ziņots, ka Vidzemes mūzikas un kultūras centra tehnisko projektu izstrādājis SIA "Arhitekta J.Pogas birojs". Tiks veikta esošā Cēsu Kultūras centra rekonstrukcija un izbūve. Esošās Kultūras centra ēkas, kas ir vietējas nozīmes kultūrvēsturisks piemineklis, stāvoklis ir kritisks. Jau šobrīd ēkā vairs nenotiek kultūras pasākumi un amatiermākslas mēģinājumi. Ēkas rekonstrukcijas un izbūves darbus sāks jau šogad un tos paredzēts pabeigt 30 mēnešu laikā.
{baneris}
Modernais reģionālās nozīmes daudzfunkcionālais Vidzemes mūzikas un kultūras centrs nodrošinās kvalitatīvu un daudzveidīgu kultūras piedāvājumu un kultūras darbinieku tālākizglītību ne tikai Cēsīm, bet visam Vidzemes reģionam. Piedāvājumā iekļautas dažādas vietējo un viesmākslinieku programmas, amatiermākslas aktivitātes, konferenču rīkošana, starptautiskas kultūras un mākslas sadarbības programmas, pilsētas mākslas galerijas izstādes. Paredzams, ka jauna centra izbūvei būs plaša sociālekonomiska ietekme, īpaši veicinot tūrisma nozares attīstību reģionā.

Daudzfunkcionālā centra "Vidzemes mūzikas un kultūras centrs" izveidei LR Kultūras ministrijas kopējais apstiprinātais finansējums ir 4 116 210.66 LVL, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums 3 489 568.48 LVL. Projekta līdzfinansējumu nodrošinās Cēsu novada pašvaldība, kā arī papildus finansējumu pašvaldība paredzējusi piesaistīt ERAF prioritātes "Policentriska attīstība" ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)