Banner 980x90

Cēsīs norisināsies "Latvijas Tautasdziesmu nakts"

Daugavpils, 15.maijs, LETA. Sestdien, 19.maijā, Cēsu Vēstures un mākslas muzejs tradicionālās Muzeju nakts vietā aizsāks jaunu tradīciju - "Latvijas Tautasdziesmu naktis", aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Pasākuma gaitā apmeklētājiem būs iespēja saklausīt un arī pašiem izdziedāt tautasdziesmas no tradicionāla dziedājuma līdz postfolkloras ritmiem. Visa vakara garumā darbosies amatnieku tirdziņš ar darbnīcām bērniem un pieaugušajiem.

"Tautasdziesma ir mūsu tautas identitātes šūpulis, tagadne un ieskats - pamats nākotnei. Tā vēsta par mūsu tradīcijām, māca sadzīvot ar apkārt notiekošo, pieņemt to, kas jāpieņem, saskatīt un saklausīt to, kas esam, kā arī māca izdzīvot. Tas ir mūsu tautas kods," atzīmējusi biedrības "Ziemupīte" pārstāve un idejas autore Daina Vanaga.

Uz Lielās skatuves Pils laukumā uzstāsies Lielvārdes folkloras kopa "Josta", tradicionālās dziedāšanas grupa "Saucējas", jaunā un talantīgā dziedātāja Aleksandra Špicberga, spēcīgā vīru kopa "Vilki" , atraktīvā un enerģiskā grupa "ImantaDimanta un draugi", latviešu pasaules grupa "Pērkonvīri" un post-folkloras grupu "Iļģi". Lai dziesma nepārtrūktu, būs sasaukšanās, sadziedāšanās, savīšanās un iespējams pat sadejošanās.

Nakts sadziedāšanās un meditācija tautasdziesmās norisināsies vecā Cēsu alus brūža teritorijā. Piedalīsies etnomūziķi un folkloras tradīciju pētnieki Aīda Rancāne un Andris Kapusts, koklētāju ansamblis "Balti", muzikālā apvienība "Rāmi riti" un folkloras kopa "Delve". Mijoties dziesmām, skanēs arī stāstu un ritmu apvienības projekts "Brīnumpasaka", kura pamatā ir latviešu tautas pasaku stāstīšana, ritma instrumenti un kokle.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)