Banner 980x90

Cēsīs norisinās vasaras skola "Izdzīvojam viduslaikus"

No 20.- līdz 23.jūlijam Cēsu pils dārzā norisinās Vasaras skola "Izdzīvojam viduslaikus." 
20.jūlijā Cēsu Pils kompleksā sākās Vasaras skola "Izdzīvojam viduslaikus".

Vasaras skolas mērķis ir padziļināt skolēnu zināšanas un izpratni par viduslaiku vēsturi, sadzīvi, galveno akcentu liekot uz Cēsu vēsturiskajiem notikumiem un praktisko darbošanos.

Vasaras skola notiek jau trešo gadu, šogad tās dalībnieki ir Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas 6.klases skolēni, kuri dalību Vasaras skolā ieguva kā galveno balvu piedaloties konkursā "Cēsu novada vēsture", kas norisinājās pavasarī.

Nodarbības bērniem vada loku šaušanas instruktors Vilius Matuts, Seno rotu kalves saimnieks Daumants Kalniņš, Ieva Kalniņa – Matute bērniem palīdzēja rast atbildes uz jautājumiem: kas un kā dzīvoja Cēsu pilī, kā arī noskaidrot Cēsu viduslaiku pilsētas robežas. Kaujas mākslā priekšstatu sniedza un pārbaudījumus deva Helmuts Caune. Māksliniece Astra Reine stāsta par seno rakstību, Silvija Zvejniece pārstāv deju kompāniju Larus, un sniegs iespēju bērniem izmēģināt arī viduslaiku deju soļus.
{baneris}
Vasaras skolas "Izdzīvojam viduslaikus" noslēgumā skolas audzēkņi, izmantojot laikmetam atbilstošu pārvietošanās veidu, dosies uz Āraišiem, kur muzejparka vadītājas Agneses Ramatas pavadībā iepazīsies ar vēsturiskajiem notikumiem Āraišu ezera krastā, savukārt Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Arheoloģijas departamenta speciālists/arheologs Artūrs Tomsons iepazīstinās ar ikdienas arheologa darba specifiku, arheoloģijas zinātnes noslēpumiem.

Vasaras skolu "Izdzīvojam viduslaikus" rīko Cēsu Vēstures un mākslas muzejs, atbalsta Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Āraišu arheoloģiskais muzejparks, SIA Biko-Lat.  

Foto pieraksts: Vasaras skolas aktivitātes - loku šaušana ar Viliusu Matuti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)