Banner 980x90

Cēsīs izskanēs koncertprogramma "Ravela koncerts un Rahmaņinova dejas"

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Sestdien, 21.janvārī plkst.19 koncertzālē "Cēsis" izskanēs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un bulgāru pianistes Plamenas Mangovas programma "Ravela koncerts un Rahmaņinova dejas", aģentūru LETA informēja koncertzāles "Cēsis" mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Pie diriģenta pults stāvošais Andris Poga programmas ievadam izvēlējies Modesta Musorgska simfonisko tēlojumu "Nakts kailajā kalnā". "Visīstākais Kailais kalns atrodoties Kijevā, un raganas turp dodas gan Valpurģu naktī, gan vasaras saulgriežu dienā. Musorgski bija sagūstījusi doma izpaust savu vētraino talantu, skaņās zīmējot jāņunakts raganu sabatu," stāsta koncerta organizētāji.

Koncerta soliste, bulgāru pianiste Mangova, ir "Karalienes Elizabetes konkursa 2007" II vietas ieguvēja, un pēc šī konkursa sākusies viņas starptautiskā karjera. Mangovas pirmais soloalbums, kurā skan Šostakoviča mūzika, 2007.gadā ieguva gada balvu "Diapason d’Or".

Koncerta izskaņā būs dzirdamas Sergeja Rahmaņinova "Simfoniskās dejas". Tās komponētas laikā, kad Rahmaņinovs jau divdesmit gadu dzīvoja trimdā, taču joprojām nespēja aizmirst Krieviju, kas bija viņa mūzas mītnesvieta. "Simfoniskās dejas" ir viens no visu laiku skaistākajiem un dramatiskākajiem žanra paraugiem, uzskata koncerta rīkotāji.

Stundu pirms koncerta, plkst.18, koncertzāles "Cēsis" Kamerzālē interesenti aicināti uz "Pirmskoncerta sarunu", kuru vadīs muzikologs Orests Silabriedis. Gaidāma tikšanās ar ievērojamo rakstnieku Roaldu Dobrovenski, kura romāns par Modesta Musorgska dzīvi un darbiem savulaik guva lielu ievērību Krievijā, un nu tas beidzot būs ieraudzījis dienasgaismu latviešu valodā. Romāna tulkotāja ir Dina Nātiņa, izdevējs - apgāds "Lasītava".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)