Banner 980x90

Cēsīs izrādīs nerakstīto ceļu satiksmes likumu izstādi

Valmiera, 15.aug., LETA. 17.augustā Cēsu degvielas uzpildes stacijā "Circle K", Piebalgas ielā 91, tiks izstādīta Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kampaņas "Par labām attiecībām" ceļojošā nerakstīto ceļu satiksmes likumu "pop up" izstāde, aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Izstādi plkst.13 atklās pasākumu vadītāja, radio personība un improvizācijas teātra dalībniece Sanda Dejus. Viņa klātesošos iepazīstinās ar nerakstītajiem ceļu satiksmes likumiem, kas vizualizēti ceļazīmēs, kā arī balsojumā noskaidros cēsinieku kaitinošākos ieradumus uz ceļa un populārākos nerakstītos likumus. Izstāde būs apskatāma visas dienas garumā.

Vizualizācijās apkopotie nerakstītie ceļu satiksmes likumi aicina satiksmes dalībniekus biežāk padomāt par savu rīcību uz ceļa, mainīt ieradumus un cienīt citus satiksmes dalībniekus. Braukšana aplī, rāvējslēdzēja principa neievērošana un pārāk lēna braukšana pa kreiso joslu – šie ir tikai daži no biežāk novērotajiem nerakstīto attiecību likumiem uz ceļa, kas nereti ir ceļu satiksmes negadījumu ierosinātāji. Tāpēc, lai skaidrotu un atgādinātu nerakstītos ceļu satiksmes likumus, CSDD jaunā kampaņā aicina Latvijas sabiedrību ievērot labas braukšanas kultūras principus.

CSDD ir apkopojusi desmit nerakstītos likumus vietnē "www.nerakstitie.lv", kur ikviens ceļu satiksmes dalībnieks ir aicināts balsot par sev svarīgākajiem vai kaitinošākajiem likumiem ceļu satiksmē, kā arī papildināt šo sarakstu ar savu nerakstīto likumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)