Banner 980x90

Cēsīs izrādīs Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu darbus

Valmiera, 11.jūl., LETA. 15.jūlijā plkst.19.30 koncertzālē "Cēsis" notiks Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) bakalaura un maģistra programmu absolventu diplomdarbu izstādes "Netveramā robeža" atklāšana, aģentūru LETA informēja LMA pārstāve Linda Indriksone.

Latvijas Mākslas akadēmijas bakalaura un maģistra programmu diplomdarbu izstāde "Netveramā robeža" plašāku publiku iepazīstina ar 2017.gada spilgtāko sniegumu dažādu specialitātīšu diplomdarbos. Jaunie mākslinieki, kuri par izcilību un teicamu sniegumu saņēmuši mākslas grādu, savos darbos risina mūžīgos, taču vienlaikus trauslos jautājumus par eksistenci, individualitāti, atmiņu un pasaules izjūtu, nojaucot realitātes un netveramās pasaules robežas. Mākslas darbi vienlaikus pārveido arī mākslas materialitātes robežas, dažbrīd uzdodot ķircinošu jautājumu par savas specialitātes piederību.

Glezniecība, kas runā grafikas valodā, tekstilmāksla, kas iemiesojusies tēlniecībā vai scenogrāfijā - izstādes ekspozīcijas stāsti un tēli apzināti vai nejauši rotaļājas ar mākslas pasaules neizsmeļamajām robežām. Izstādē skatāmie diplomdarbi, pārkāpjot LMA robežas, iepazīstina plašāku publiku ar jauniem daudzsološiem māksliniekiem.

Daļa no ekspozīcija būs aplūkojama "Insignia" garerijā, kā arī koncertzāles divos stāvos.

Izstāde būs aplūkojama no 16.jūlija līdz 12.augustam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)