Banner 980x90

Cēsīs interesentiem būs iespēja piedalīties mākslīgā intelekta radīšanā

Rīga, 28.maijs, LETA. Piektdien, 31.maijā, Cēsīs interesentiem būs iespēja piedalīties ikgadējās akcijā "Strādā jebkur!", kuras laikā varēs iesaistīties mākslīgā intelekta radīšanā, aģentūru LETA informēja akcijas "Strādā jebkur!" komunikācijas konsultante Maija Dulle-Sūniņa.

Tāpat interesenti varēs piedalīties praktiskās darbnīcās apgūt inovatīvus mācību moduļus un programmēšanas pamatus, uzzināt visu par elastīga darba pamatprincipiem, kā arī izprast digitalizācijas radītās iespējas sadarbības veicināšanai.

Dulle-Sūniņa sacīja, ka dažādas praktiskās un radošās darbnīcas piedāvās Latvijā un starptautiski atzīti uzņēmumi, izglītības iestādes, kā arī valsts un pašvaldību pārstāvji, notiks lekcijas un diskusija par attālinātu darba formām, iespējām un arī ierobežojumiem. Šogad akcijas mērķis ir iemācīties ko jaunu un iemācīt ko jaunu kādam citam. Akcija notiek kustības "Valsts #196" laikā ar mērķi veicināt Latvijas iedzīvotāju digitālās identitātes nostiprināšanu un attīstīšanu datu tehnoloģiju laikmetā.

Viņa atklāja, ka akcijas "Strādā jebkur!" aktivitātes sāksies ceļā uz Cēsīm - no Rīgas Centrālās stacijas plkst.10.34 startēs īpašs digitālais vilciens, kurā būs iekārtots klusais vagons darba lietu veikšanai ar pufiem un grāmatplauktiem, darba vagons ar digitālo pakalpojumu zonu, kā arī jaunu zināšanu un iedvesmas vagons, kur savā pieredzē dalīsies Marina Petrakova no "Riga TechGirls", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis, Latvijas Universitātes rektora vietniece digitālos jautājumos Signe Bāliņa, tiešsaistes mācību platformas "Human" veidotājs Zuarguss Zarmass, mobilo sakaru operatora "Bite Latvija" Biznesa produktu vadītājs Gatis Ruļuks un informācijas tehnoloģijas (IT) uzņēmuma "Draugiem Group" runasvīrs Jānis Palkavnieks.

Pēc Dulles-Sūniņas paustā, akcija Cēsīs norisināsies diskusija "Elastīgs darbs - vai tas der ikvienam?", kurā atbildes uz dažādiem jautājumiem, tostarp, kā paņemt labāko no tehnoloģijām ikdienas darbam, nepazaudējot cilvēciskās saskarsmes vērtību, diskutēs un savā pieredzē dalīsies IT uzņēmuma "Microsoft" vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa, Beļskis, Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītāja pienākumu izpildītājs Atis Egliņš-Eglītis, Palkavnieks, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" valdes locekle Sigita Janvāre, Cēsu novada pašvaldības izglītības satura un kvalitātes vadītāja Ramona Urtāne.

Tāpat Cēsīs notiks arī dažādas darbnīcas - ikvienam "Strādā jebkur!" akcijas dalībniekam būs iespēja kopā ar programmatūras izstrādātāju "Tilde" un Kultūras informācijas sistēmu centru piedalīties mākslīgā intelekta gudrības radīšanā, palīdzot izdomāt, kas būtu jāzina Cēsu Mākslas festivāla "čatbotam", Cēsu Tehnoloģiju un dizaina vidusskola iepazīstinās ar jaunākajām tendencēm profesionālajā izglītībā, novadot atklātās stundas lauksaimniecībā, programmēšanā un tehnoloģiju izmantošanā vispārējās izglītības programmās.

"Strādā jebkur" dienu organizē Cēsu pilsētas pašvaldība, programmatūras izstrādātājs "Squalio", "Draugiem Group", Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, "Microsoft Latvia", "Rīga TechHub", Valsts Nekustamie īpašumi. Projekta tehnoloģiju partneris ir "Bite Latvija".

Organizatori plāno pulcēt ap 500 dalībnieku klātienē un vēl daudz vairāk virtuāli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)