Banner 980x90

Cēsīs gaidāma muzikāla dzejas izrāde "Mūsu dienu skaņu celiņš"

Piektdien, 18.oktobrī, plkst.18.00 Cēsīs, Meža skolā notiks muzikāla dzejas izrāde "Mūsu dienu skaņu celiņš", pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Cēsu Kultūras un Tūrisma centra sabiedrisko attiecību speciālists Normunds Mihailovs.

Pasākumā uzstāsies četri spožākie savas paaudzes dzejnieki - Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls - un muzikālā grupa "Sigma".

"Mūsu dienu skaņu celiņš" ir audiāls piedzīvojums, kurā parādās gan katra dzejnieka unikālā personība, gan saklausāma visu izrādes dalībnieku kopējā balss - vienotais skanējums, kas rodas, savijoties liriskām, skumjām un sociāli aktīvām, ironiskām un pat provokatīvām intonācijām. Dzejas un mūzikas kompozīcija veidota kā iestudējums, kurā izmantoti skatuviskās izteiksmes līdzekļi, kas ļauj skatītājam tuvplānā sastapties ar dzeju, mūziku un tās radītājiem.

Izrādē piedalās spilgtākie mūsu dienu dzejnieki, kas ne vien spēj uzrunāt no jaunizdotu dzejas krājumu lappusēm, bet likuši par sevi runāt arī citiem. Inga Gaile par jaunāko dzejas krājumu "Migla" (2012) saņēmusi Ojāra Vācieša literāro prēmiju, turpinot Annas Auziņas dzejas krājuma "Es izskatījos laimīga" panākumus 2011.gadā. Arvja Vigula otrā dzejas krājuma "5:00" (2012) manuskripts ticis apbalvots ar Annas Dagdas prēmiju, savukārt pagājušā gada rudenī klajā laista Kārļa Vērdiņa kopotās dzejas grāmata "Mēs".

Dzejas apskaņotāji, muzikālā grupa "Sigma" dibināta 2006.gadā un, laika gaitā piedzīvojot nelielu sastāva maiņu, šobrīd uzstājas kā trio: Jānis Ozoliņš (klavieres un vokāls), Kaspars Lastovskis (basģitāra) un Uģis Eihvalds (bungas).

Scenārijs: Kārlis Vērdiņš,
Režija: Inga Surgunte, Maija Treile,
Māksliniece: Marija Rozīte.

Biļešu cena 1,50 lati (2,13 eiro). Pensionāriem, skolēniem un Drauga kartes īpašniekiem 1 lats (1,42 eiro). Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas no 8.oktobra Cēsu Tūrisma informācijas centrā, Pils laukumā 9.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)