Banner 980x90

Cēsīs diskutē par Kultūras centra un Vidzemes Vēstures un Tūrisma centra apvienošanu

27.janvārī plkst.16.00 Cēsu novada pašvaldības administratīvās ēkas zālē notiks informatīva sanāksme par Cēsu Kultūras centra un Vidzemes Vēstures un Tūrisma centra apvienošanas iespēju, kurā piedalīsies abu iestāžu darbinieki, Cēsu novada domes deputāti un pašvaldības darbinieki.
Pagājušajā ceturtdienā Cēsu novada domes deputāti uzklausīja novada kultūras un tūrisma nozares iestāžu reorganizācijas darba grupas priekšlikumu par Cēsu novada kultūras un tūrisma nozares iestāžu tālāku attīstību un darbību, apvienojot Cēsu Kultūras centru un pašvaldības aģentūru "Vidzemes Vēstures un Tūrisma centrs". Darba grupa savu priekšlikumu pamatoja gan ar ekonomisku efektu, gan kultūras un tūrisma nozares efektīvāku pārvaldi novadā.

Darba grupas dalībnieki kopš 2009.gada septembra ir veikuši rūpīgu novada kultūras un tūrisma iestāžu darbības analīzi un ir secinājusi, ka nepieciešama to strukturālā reorganizācija tādejādi iegūstot gan papildus līdzekļus kultūras pasākumu organizēšanai, gan efektīvāku nozares pārvaldību, novēršot funkciju pārklāšanos un radot vienotu koordinācijas un infrastruktūras uzturēšanas sistēmu.
{baneris}
Darba grupas priekšlikums paredz atstāt Cēsu Centrālo bibliotēku kā atsevišķu iestādi un izveidot Cēsu Kultūras un Tūrisma centru, kurā tiktu apvienots līdzšinējais Cēsu Kultūras centrs un Vidzemes Vēstures un Tūrisma aģentūra.

Jau ziņots, ka darba grupa kultūras un tūrisma iestāžu reorganizācijai tika izveidota Cēsu novada domes sēdē 3.septembrī, pamatojoties uz to, ka tūrisms un kultūrtūrisms Cēsu novadā ir definētas kā stratēģiskas nozīmes ekonomikas nozares un ņemot vērā esošo finanšu krīzes situāciju un pašvaldības budžeta plānošanu nākošajiem gadiem. Darba grupas sastāvā darbojas deputāti Juris Žagars, Jānis Rozenbergs, Inese Suija – Markova, Artis Rasmanis, Mārtiņš Malcenieks, Ēro Rass un Imants Timermanis, kā arī pašvaldības juriste Sandra Ratnika.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)