Banner 980x90

Cēsīs būs skatāma izstāde par paralimpiskajām spēlēm

Tā kā piektdien, 7.februārī, pasaule sāks rotāties ar olimpiādes zīmi, banka Citadele aicina cēsniekus atsaukt atmiņā Londonas paralimpiskās spēles, kad visi varēja lepoties ar paralimpiešu sniegumu, un plkst.14.00 doties uz ceļojošās fotoizstādes "Tu esi. Tu vari." atklāšanu Cēsu sporta kompleksā (Cēsīs, Piebalgas ielā 18).

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja bankas "Citadele" Korporatīvo komunikāciju vadītāja Zane Udrase, tajā ar saviem iespaidiem dalīsies arī paralimpiskais čempions Aigars Apinis.

Šajā fotoizstādē "Tu esi. Tu vari." būs apskatāmas fotogrāfa Jura Bērziņa - Soma fotogrāfijas, kurās iemūžināti Latvijas sportisti Londonas paralimpiskajās spēlēs 2012.gadā. Izstāde Cēsīs būs vērojama divas nedēļas.

Izstādes "Tu esi. Tu vari." darbi atspoguļo Londonas paralimpiskās spēles, kurās piedalījās 4300 sportistu no 166 valstīm. Viņu vidū bija arī astoņi atlēti no Latvijas. Kopumā Londonas paralimpiskajās spēlēs tika pārstāvēts 21 sporta veids, fotogrāfijās redzami 15 no tiem.

"Šajos foto mirkļos var manīt gan prieka asaras, gan cīņas sparu, ko neatkarīgi no sporta veida ir izbaudījis katrs sportists. Paralimpiskās spēles ir notikums, kas nav tikai uz vienu dienu, tas ir četru gadu cikls, kurā jāstrādā, lai varētu sasniegt rezultātus. Taču katram ir iespēja sākt sportot," aicina trīskārtējais paralimpiskais čempions un Latvijas Paralimpiskās komitejas viceprezidents Aigars Apinis.

"Mēs priecājamies par katra mūsu sportista sasniegumiem un ceram, ka ne tikai vasaras paralimpiskajās spēlēs Brazīlijā 2016.gadā, bet arī nākamajās ziemas paralimpiskajās spēlēs 2018.gadā Dienvidkorejā varēsim lepoties ar ievērojamiem mūsu sportistu rezultātiem," saka bankas Citadele Cēsu filiāles pārvaldnieks Gints Čudorāns.

Izstādi Cēsu sporta kompleksa 1.stāva foajē atklās paralimpietis Aigars Apinis un viņa treneris Aldis Šūpulnieks, Cēsu domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, izstādes autors Juris Bērziņš – Soms un bankas Citadele filiāles pārvaldnieks Gints Čudorāns.

Kā ziņots, banka Citadele 2012.gadā uzsāka līdz šim lielāko atbalsta programmu Latvijas paralimpiešiem un kustību "Tu esi. Tu vari.", lai veicinātu paralimpiskā sporta attīstību Latvijā, sportam piesaistītu arvien jaunus cilvēkus, kam ir invaliditāte, un mainītu sabiedrības attieksmi pret cilvēkiem ar invaliditāti un viņu iespējām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)