Banner 980x90

"Cēsis" basketbolistes tiek pie kārtējās uzvaras

Pie kārtējām uzvarām Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlēs sestdien tika pašmāju labākās komandas "TTT Rīga" un "Cēsis".

Latvijas čempiones "TTT Rīga" izbraukumā ar 101:49 (19:19, 23:13, 25:12, 34:5) pārspēja Igaunijas komandu "Tartu Universitāte".

Lai gan pirmais puslaiks starp abām komandām aizritēja vēl salīdzinoši līdzvērtīgā cīņā, tam noslēdzoties ar 42:32 par labu rīdziniecēm, otrajā puslaikā "TTT Rīga" pilnībā pārņēma kontroli pār šo dueli, turklāt noslēdzošajā ceturksnī pretiniecēm savā grozā ļāva samest tikai piecus punktus.

Latvijas komandas rindās 27 punktus guva Baiba Eglīte, kura nupat tika nosaukta par turnīra labāko basketbolisti novembra mēnesī. Savukārt pa 19 punktiem pievienoja Kitija Laksa un Ieva Kūlīte.

Savukārt vicečempiones "Cēsis" izbraukumā ar 92:47 (18:17, 20:10, 26:8, 28:12) uzvarēja "Latvijas Universitāti" (LU).

Cēsu vienības rindās lielisku sniegumu demonstrēja Sabīne Niedola, kura guva 25 punktus un izcīnīja 27 atlēkušās bumbas, turklāt 11 reizes uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja pretinieces. Savukārt LU komandā 14 punktus iemeta Vineta Bīriņa, kura izcīnīja arī 11 bumbas zem groziem.

Vēl vienā cīņā neveiksmi piedzīvoja "Vega 1"/"Liepāja", kas izbraukumā ar 62:88 (10:22, 16:17, 15:22, 21:27) atzina Igaunijas vienības "Tallinas Universitāte" pārākumu.

Latvijas komandas rindās 22 punktus iemeta Maija Gertsone, bet 13 pievienoja baltkrieviete Marina Ivaščanka. Savukārt Igaunijas vienības rindās ar 14 punktiem izcēlās Guna Lagzdiņa, bet par diviem mazāk pievienoja Laura Audere.

Čempionātā bez zaudējumiem joprojām cīnās vienīgi "TTT Rīga", kas uzvarējusi deviņos mačos, bet Tallinas 1182 ar desmit panākumiem 11 spēlēs ieņem otro vietu. Šīm vienībām ar astoņiem panākumiem desmit spēlēs seko "Cēsu" komanda, RSU/"Merks" kontā ir pieci panākumi astoņās cīņās, bet Lauras Auderes un Gunas Lagzdiņas pārstāvētā Igaunijas čempionvienība "Tallinas Universitāte" seko ar septiņām uzvarām 11 spēlēs. Labāko sešnieku ar četrām uzvarām sešos mačos noslēdz "TTT Rīga - Juniores", bet nevienai citai komandai uzvaru un zaudējumu attiecība pašlaik nav labāka par 50%.

"Vega 1"/"Liepāja" ar četriem panākumiem deviņos mačos ir septītajā vietā, bet tai pozīciju zemāk ar trim uzvarām seko "Latvijas Universitāte".

Savukārt Latvijas U-16 izlase līdz šim septiņos mačos guvusi divas uzvaras, kas kopvērtējumā dod devīto pozīciju.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un uzsākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām ģenerālsponsors vēl nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)