Banner 980x90

Cēsis atzīmēs Starptautisko tūrisma dienu

Cēsīs tūrisma dienas atzīmēšana ir jau kļuvusi par tradīciju, un šogad no 27. līdz 29.septembrim Cēsu Tūrisma informācijas centrs aicina dienu pavadīt Cēsīs un apkārtnē dabā un saistībā ar ūdeni, taču neaizmirst arī par citām atpūtas iespējām – mākslu, mūziku, vēsturi un izklaidi, pilsētas informācijas portalu Cesis24.lv informēja pasākuma organizatori.

Tūrisma dienu atzīmēt un krāsaino rudeni baudīt var dodoties divu dienu pārgājienā ar riteni un laivu "Sveika, Gauja, plūsti plaši!", ko organizē SIA "Backpack". Pārgājiens iesāksies sestdien, 28.septembrī, kad pa līkumoto velo maršrutu Gaujas krastā no Valmieras līdz Cēsīm tiks veikts pārgājiena pirmais posms uz riteņa. Otrais posms paredzēts svētdien, 29.septembrī kā laivu brauciens no Cēsīm līdz pat Līgatnes pārceltuvei. Sīkāku informāciju par šo pasākumu un par dalības noteikumiem var uzzināt pie pasākuma organizatoriem pa tālruni 29372787 vai mājas lapā www.velolove.lv

Vēl visu septembri, ja vien ļaus laikapstākļi, pa Pils parka dīķi visus interesentus vizinās kuģītis "Kārlis". Tā erudītie un atraktīvie kapteiņi zina ne vien kuģa vadīšanas noslēpumus, bet mācēs arī pastāstīt daudz interesantu faktu par Cēsu vēsturi. Pirmais reiss sestdien, 28.septembrī un svētdien, 29.septembrī ir plkst.12.00 un pēc tam "Kārlis" savus pasažierus abas dienas gaidīs katrā pilnā stundā līdz pat plkst.19.00.

Cēsu pilsētas teritorijā Gaujas krastā atrodas labiekārtotās Cīrulīšu dabas takas. Tās sākas pie Žagarkalna kempinga un sniedz ieskatu Gaujas senlejas attīstībai no ledus laikmeta līdz pat mūsdienām. Skaistās ainavas izveidē lielākoties ir bijis iesaistīts ūdens, taču arī cilvēka roka ir darījusi savu. Šajā nedēļas nogalē, un ne tikai, ikviens ir aicināts iepazīt dabas procesus izstaigājot 2,7km vai 4,6km garās takas un izlasot tajās izvietoto informāciju, kā arī apskatīt Spoguļklintis, veldzēties ar Dzidravota ūdeni un iejusties Līgavas alas teikas varoņu pārdzīvojumos. Cēsu Tūrisma informācijas centrā ir pieejama arī taku karte latviešu un angļu valodās.

Šajā nedēļas nogalē paskatīties uz Gauju rudens rotā no koku galotnēm aicina aktīvās atpūtas parks "Supervāvere" Ozolkalnā. Dažādu grūtības pakāpju maršrutos, kuri ir izvietoti kokos, var pārbaudīt ne vien spēku un veiklību, bet arī attapību. Tikai šajā nedēļas nogalē ikviens Supervāveres apmeklētājs, ja pirms tam būs apmeklējis Cēsu pils kompleksu, varēs saņemt atlaidi 20% apmērā.

28.septembrī visā Latvijā notiek "Zinātnieku nakts", kuras tēma arī ir "Ūdens". Bērnu zinātnes centrs "Zinoo" par godu šai dienai plkst.19.00 ir sarūpējis īpašu izrādi, kurā mazie apmeklētāji varēs iepazīt dažādus dabas procesus, bet pats centra apmeklējums būs ar 50% atlaidi.

Papildus uzskaitītajam, šajā nedēļas nogalē Cēsīs notiek vēl daudz dažādu pasākumu – Miķeļdienas gadatirgus, skrējies ar SIA "Yourrun" apkārt pilsētai un citi. Visus notikumus, kurus piedāvā Cēsis šajā nedēļas nogalē, var skatīt zemāk norādītajā pasākumu un aktivitāšu apkopojumā kā arī mājas lapā www.turisms.cesis.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)