Banner 980x90

Cēsīs atzīmēs Hanzas dienu

Sestdien, 16.maijā, visā Eiropā tiek atzīmēta Starptautiskā Hanzas diena, kad pilsētas – Hanzas savienības locekles ar kopīgiem svētkiem, izstādēm, ekskursijām vai cita veida akcijām rada iespēju ikvienam iedzīvotājam izzināt un atklāt, kā vēsture savijusies ar šodienu. Cēsīs šī diena tiks atzīmēta ar diviem īpašiem tūrisma piedāvājumiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja pasākuma organizatori, jau no paša rīta Cēsu Tūrisma informācijas centrs, sadarbībā ar Valmieras tehnikuma Viesmīlības programmas studentēm un Pārgaujas novada tūrisma informācijas punktu, aicina ikvienu zinātkāru ceļotāju kopā ar ģimeni automašīnā doties atklāsmes braucienā "Vēsturei pa pēdām", kas savieno divas senās Hanzas pilsētas – Cēsis un Straupi.

Maršruts vedīs caur pilsētu senākajām un vēsturiskākajām apskates vietām. Katrā no tām varēs iegūt ne tikai vērtīgu informāciju un faktus, bet arī pārbaudīt savas erudīcijas spējas, pildot aizraujošus uzdevumus. Maršruta sākums meklējams Cēsu tūrisma informācijas centrā, Pils laukumā 9 vai Pārgaujas tūrisma informācijas punktā, Stalbes pagasta "Ezeriņos", kur interesentiem tiks izsniegtas uzdevumu brošūras. Maršruta pēdējais uzdevums atrodams Ungurmuižā, kur katrs dalībnieks, iesniedzot aizpildītās uzdevumu lapas, saņems pārsteiguma balviņas. Paši veiksmīgākie uzdevumu risinātāji ar vērtīgām balvām tiks apbalvoti tajā pašā dienā Ungurmuižas Muzeju nakts pasākuma laikā.

Savukārt Cēsu Viduslaiku pilī ar jautrām nodarbēm un viduslaicīgu muzicēšanu pēc ziemas pārtraukuma 16.maijā plkst.16.00 tiks atvērts Viduslaiku aktivitāšu centrs. Tāpat kā pagājušā gadā, visas vasaras garumā Pils dārzā sestdienās kompleksa darba laikā viduslaiku pils iemītnieki apmeklētājus iesaistīs aizraujošās aktivitātes, kas dos iespēju pils kompleksa apmeklējumu bagātināt ar izklaidējošām un izzinošām nodarbēm un konkrēto vēstures laika posmu iepazītu caur garšu, smaržu, sajūtām un kustībām – uzlaikojot apģērbu un bruņas, spēlējot viduslaiku galda un aktivitāšu spēles, nogaršojot neparastus ēdienus un dzērienus, apgūstot deju soļus un iesaistoties citās nodarbēs. Ikdienā, lai apmeklētu Cēsu Pils Viduslaiku aktivitāšu centru, nepieciešams iegādāties ieejas biļeti Cēsu Viduslaiku pilī, bet 16.maijā tās apmeklējums būs bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)