Banner 980x90

Cēsīs atskaņos koncertu, kas veltīts amerikāņu komponista Filipa Glāsa 80.jubilejai

Valmiera, 10.okt., LETA. 20.oktobrī Cēsu Izstāžu namā notiks audiovizuāls koncerts "Astoņdesmit", kas veltīts amerikāņu komponista Filipa Glāsa astoņdesmitās jubilejas gadam, aģentūru LETA informēja biedrības "HI" pārstāve Dita Ābola.

Koncertā Glāsa skaņdarbus klavierēm izpildīs literatūrzinātnieks, komponists un grupas "Sigma" solists Jānis Ozoliņš, bet mākslinieks Mārtiņš Dāboliņš izveidojis interaktīvu vizuālo noformējumu, kas tiek sinhronizēts ar notiekošo mūzikā.

Koncertprogramma jau atskaņota Rīgā, Liepājas "Lielajā Dzintarā" un Latgales vēstniecībā "Gors".

"Latvijā Glāsa jubileju atzīmējam pieticīgāk, taču latvieši Glāsu mīl. Man to apliecināja klausītāji, kas bija atnākuši uz koncertiem Zirgu ielas koncertzālē, lai kopā pavadītu laiku, klausoties viņa radīto klaviermūziku. Glāss, pašam to nezinot, ļāva man piepildīt kādu sapni - nospēlēt klaviermūzikas koncertu, kas balstīts akadēmiskā repertuārā. Ar mākslinieku Mārtiņu Dāboliņu sadarbojamies pirmoreiz un nevaru iedomāties labāku šīs mūzikas vizuālo interpretāciju," stāsta Ozoliņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)