Banner 980x90

Cēsīs atklās veselības maršrutu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Svētdien, 27.septembrī, plkst.11.00 pie Sociālā dienesta tiks atklāts veselības maršruts, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Cēsīs veselības maršruts vedīs no laukuma Bērzaines ielā 16/8 pa Glūdas ielu uz Interešu centra laukumu. Tajā būs iekļauti 11 informatīvie stendi ar deviņiem pieturpunktiem. Tajos būs norādīti fiziskie, koordinācijas un prāta vingrinājumi, kas konkrētajā vietā ir jāveic. Plānots, ka, veicot visus uzdevumus veselības maršrutā, cilvēki tajā pavadīs līdz vienai stundai.

Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra kampaņas "Aktīva ik diena!" ietvaros izveidoti pieci veselības maršruti dažādās Latvijas pilsētās, lai veicinātu iedzīvotāju fizisko un garīgo veselību. Trīs no tiem – Ogrē, Jūrmalā un Tukumā – jau aktīvi izmanto gan tikko staigāt sākuši bērni, gan cilvēki cienījamā vecumā.

Vidēji divus kilometrus garajos maršrutos izvietoti informatīvi plakāti ar vingrojumiem veselības veicināšanai dažādām vecuma grupām. Tos izstrādājusi fizioterapeite Anna Sproģe.

Jūrmalā veselības maršruta atklāšanā piedalījās arī 72 gadus vecā Margareta kopā ar savu trīsgadīgo mazdēlu Danielu. Sievietei ir sirds stimulators un pēc pamatīga lūzuma īsti labi nelokās viena kāja, taču tas nebija šķērslis, lai izpildītu visus vingrinājumus un godam izstaigātu visu taku. Pēc pasākuma Margareta atzina: "Ja te nāk vismaz divreiz vai trīsreiz nedēļā, tad novecot nevar." Savukārt Tukumā rokas izkustināja un vārdu minēšanā aktīvi piedalījās pat cilvēki ratiņkrēslos. Arī viņi pauda apņēmību vismaz reizi nedēļā iziet veselības maršrutu, jo "tas ir aizraujoši un veselīgi, turklāt labs veids, kā pavadīt laiku kopā ar draugiem".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)