Banner 980x90

Cēsīs atklās plašu diasporas un Latvijas mākslinieku darbu izstādi

Daugavpils, 13.jūn., LETA. Sestdien, 16.jūnijā, plkst.15 Cēsīs, Pasaules latviešu mākslas centrā, tiks atklāta plaša diasporas un Latvijas mākslinieku darbu izstāde, aģentūru LETA informēja nodibinājumā "Pasaules latviešu mākslas centrs".

Atzīmējot simto Latvijas neatkarības gadadienu, 35 diasporas latviešu mākslinieki no Kanādas, ASV, Austrālijas un Eiropas ir aicinājuši 35 māksliniekus no Latvijas kopīgi piedalīties izstādē ar zīmīgu vadmotīvu "Māksla nešķir, māksla vieno!".

"Mēs esam savienoti. Rezultāts - izstāde, kura atbilst savam uzstādījumam. Izstāde, kurai pateicoties, radušies jauni kontakti, jaunas draudzības, jauni savienojumi," izteicies viens no izstādes kuratoriem Mārtiņš Heimrāts.

Uz Cēsīm no Austrālijas atceļojuši Imanta Tillera, Jāņa Nedēļas un Haralda Norīša darbi, kas izstādās kopā ar Oļegu Tillbergu, Lauru Prikuli un Džemmu Skulmi no Latvijas.

Izstādē aplūkojami "Čikāgas skolas" pārstāvju Benno Talivalža un Ojāra Šteinera darbi, deviņu Kanādā dzīvojošu latviešu mākslinieku darbi, savukārt no ASV izstādē piedalās trīspadsmit mākslinieki.

No Latvijas mākslinieku vidus kā "partneri" kopīgajā izstādē aicināti - Frančeska Kirke, Ieva Iltnere, Baiba Putniņa, Aleksejs Naumovs, Helēna Heinrihsone, Matiass Jansons un Iveta Vecenāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)