Banner 980x90

"Cēsis" ar graujošu uzvaru sāk jauno čempionātu sieviešu basketbolā

Ar pārliecinošu uzvaru jauno Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā sestdien, 11.oktobrī, sāka vicečempiones "Cēsis", kas savā laukumā ar 97:31 (26:4, 19:13, 25:6, 27:8) pieveica Igaunijas komandu Tallinas "Audentes".

Tikai vienā no četrām ceturtdaļām "Cēsis" ļāva pretiniecēm sasniegt vismaz desmit punktu robežu.

Latvijas komandas sastāvā 17 punktus guva Liene Priede, bet par diviem mazāk iemeta Līga Šurkusa.

Citā sestdien notikušajā mačā Latvijas U-16 izlases basketbolistes savā laukumā ar 58:56 (15:16, 15:17, 10:9, 18:14) pārspēja Igaunijas komandu Raplas "AmEst".

Izšķirošo pārsvaru Latvijas komanda nodrošināja ceturtajā ceturtdaļā, pēc sīvas spēkošanās izraujoties vadībā ar 50:42. Tiesa, zaudēto sāncenses atguva desmit sekundes pirms pamatlaika beigām, kad rezultāts kļuva neizšķirts 56:56. Tomēr pēdējais vārds piederēja latvietēm, kad uzvaras grozu dueļa pēdējā sekundē guva Amanda Švedenberga.

Starp Latvijas basketbolistēm rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Luīze Šepte, bet deviņus iemeta Švedenberga, kurai arī astoņas atlēkušās bumbas.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un uzsākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām ģenerālsponsors vēl nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)