Banner 980x90

Cēsīs apskatāma gleznotāja Induļa Zariņa izstāde "Portreti un ceļojumi"

Ilustratīvs foto/ Foto: Cesis24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Cesis24.lv
Ceturtdienas, 21.aprīļa līdz trešdienai, 18.maijam Cēsu Izstāžu namā aplūkojama gleznotāja Induļa Zariņa izstāde "Portreti un ceļojumi", aģentūru LETA informēja Cēsu novada domes komunikācijas speciāliste Ance Saulīte.

Izstādē no mākslinieka bagātā radošā mantojuma skatāmi gleznotie portreti un redzētais ceļojumos. Izstādē eksponēti darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Mākslinieku savienības, Mūkusalas Mākslas salona krājuma un mākslinieka ģimenes mantojuma.

"Kas saprot glezniecību, tas redz pasaules krāšņumu, kas redz pasaules krāšņumu, saprot glezniecību," izteicies pats Zariņš.

Gleznotājs un mākslas pedagogs Zariņš (1929-1997) ir viens no padomju laika figurālās glezniecības ievērojamākiem pārstāvjiem, tostarp skarbā stila veidotājiem. Viņa loma ir nozīmīga 20.gadsimta otrās puses Latvijas kultūras kopainā. Mākslinieks bija spožs tonālās glezniecības meistars, izcils kolorists, filozofs, stāstnieks, dzīves baudītājs, mīlēja dzeju un literatūru.

Mākslinieks bija sarīkojis vairāk nekā 20 personālizstādes visā pasaulē, viņa darbi atrodas nozīmīgākajos Latvijas, Krievijas muzejos, kā arī Ufici galerijā Florencē un ievērojamā skaitā privātkolekcijās visā pasaulē. Laikā no 1988.gada līdz mūža beigām viņš bija Latvijas Mākslas akadēmijas rektors.

"Indulis Zariņš atbalstīja jauno mākslinieku meklējumus, bet tiem bija jāatbilst profesionāliem kritērijiem. Viņam bija milzīga ietekme uz jauno paaudzi. Reizēm viņš bija kritisks, bet tie, kas saprata, augstu novērtēja "grūdienu", jo viss notika glezniecības vārdā," par Zariņu izteicies mākslinieks Miervaldis Polis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)