Banner 980x90

"Cēsīm" pārliecinoša uzvara apvienotā čempionāta spēlē

Latvijas spēcīgākās komandas "Cēsis" un "TTT Rīga" svētdien, 12.oktobrī, izcīnīja ļoti pārliecinošas uzvaras Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta spēlēs.

Valsts un arī apvienotā turnīra vicečempiones "Cēsis" svētdien tika jau pie savas otrās uzvaras, ar 85:51 (26:14, 16:12, 25:12, 18:13) savā laukumā pieveicot latviešu Gunas Lagzdiņas un Lauras Auderes pārstāvēto Igaunijas vienību "Tallinas Universitāte".

Uzvarētājām pa 14 punktiem guva Ilze Jākobsone, Kristīne Silarāja un Zane Jākobsone, pa 12 punktiem iemeta Liene Priede un Līga Šurkusa, bet ar desmit punktiem un 15 atlēkušajām bumbām atzīmējās Sabīne Niedola.

Tikmēr Lagzdiņa nospēlēja 28 minūtes, kuru laikā guva 11 punktus, realizējot divus no septiņiem izpildītajiem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un visus četrus soda metienus. Tāpat viņa izcīnīja četras atlēkušās bumbas un nopelnīja četras piezīmes.

Savukārt Audere iepriekšējās sezonas Igaunijas čempioņu sastāvā nebija pieteikta.

Cesis24.lv jau vēstīja, ka sezonas pirmajā mačā "Cēsis" sestdien savā laukumā ar 97:31 pieveica Igaunijas komandu Tallinas "Audentes".

Savukārt valsts un apvienotā čempionāta iepriekšējās sezonas spēcīgākā komanda "TTT Rīga" savā pirmajā mačā svētdien ar 106:33 (28:7, 33:6, 24:14, 21:6) sagrāva Igaunijas vienību Raplas "AmEst".

Rīdziniecēm ar 22 punktiem izcēlās Rūta Veidere, bet Ievas Kūlītes kontā bija 17 punkti un 11 bumbas zem groziem.

Šajā mačā pēc gada pārtraukuma laukumā atgriezās Anda Eibele, kura izcēlās ar astoņiem punktiem un septiņām bumbām zem groziem.

Latvijas un Igaunijas sieviešu līgas turnīrā šosezon piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas no Igaunijas. Pirmajā posmā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs, pēcāk komandām pēc rezultātiem sadaloties divos sešiniekos un uzsākot otro posmu. Tajā vienības, paturot iepriekšējā posmā iegūtos punktus, ar sava sešinieka klubiem aizvadīs divus apļus.

Trešajā posmā notiks divas izslēgšanas spēļu sērijas starp 5.-8. un 6.-7.vietas ieguvējiem, savukārt čempionātu noslēgs sešu labāko komandu finālturnīrs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienoto čempionātu sieviešu basketbolā atbalstīja "Nordea" banka, taču pagaidām ģenerālsponsors vēl nav atrasts.

Pērnajā sezonā "TTT Rīga" uzvarēja otrajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja Latvijas čempionu titulu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)