Banner 980x90

Ceļojumā kopā ar zīdaini – kā parūpēties par mazuļa un savu komfortu

Gatavojoties pirmajam ceļojumam kopā ar zīdainīti, kurš ir tikai dažus mēnešus vecs, vecākiem var būt diezgan liels satraukums un pat šaubas, vai vispār vajag kaut kur doties. Varbūt pagaidīt, kad viņš paaugsies? Bet patiesībā ceļojums ar dažus mēnešus vecu zīdaini var būt pat mierīgāks nekā ceļošana kopā ar viengadnieku, kurš tikko sācis staigāt un nav novaldāms. Tāpēc droši varat plānot ceļojumu, tikai jāatceras parūpēties par visu vajadzīgo, lai mazulim un jums būtu ērti un droši. 

Neplānojiet pārāk blīvu grafiku
Ja ceļojumā dodaties ar dažus mēnešu vecu zīdaini, tad tempu un grafiku vajadzētu salāgot ar mazuļa dienas ritmu. Labāk neieplānot vienā dienā pārāk daudz, lai nav vilšanās, ja kaut ko neizdodas paveikt, jo ar mazuli nekad nevar zināt, kad vajadzēs veltīt laiku aprūpei, barošanai, autiņu nomaiņai vai snaudai. 

Paņemiet līdzi medikamentus ārkārtas situācijām
Ceļojuma laikā var gadīties, ka zīdainis vai lielākie bērni nejūtas labi, tāpēc labāk paņemt līdzi pirmās nepieciešamības medikamentus – zāles pret alerģiju, līdzekļus brūču apstrādei, temperatūru pazeminošus līdzekļus, zāles pret sliktu dūšu un vēdera problēmām utt.

Mazuļa lietas lieciet ērtā un atsevišķā somā
Lai vieglāk būt orientēties mazulim nepieciešamajās lietās, vislabāk tās ievietot vienā lielākā somā, ko papildināt ar pleca somu, kurā ievietot vienai dienai nepieciešamo. Tad steigā nevajadzēs vandīties pa visiem čemodāniem, lai, piemēram, atrastu rezerves knupīti vai mazuļa mīļlupatiņu.

Labāk paņemiet nedaudz vairāk – autiņbiksītes, salvetes, drēbītes
Nekas nav nepatīkamāks par situāciju, kad nepieciešams nomainīt mazulim autiņbiksītes vai netīrās drēbītes, bet izrādās, ka viss līdzi paņemtais jau izlietots. Tāpēc labāk vienmēr būt gataviem ārkārtas situācijām. Labāk pāris lieku autiņu un drēbju kārtu somā, nekā neapskaužama situācija ceļojuma vidū.

Sagatavojiet maisus mazuļa atkritumiem
Zīdainis ātri rada daudz atkritumu, tāpēc vienmēr pa rokai vajadzētu būt kādam maisiņam, kurā ielikt netīrās autiņbiksītes, salvetes un citas lietas, lai vēlāk izmestu šo sainīti kādā atkritumu konteinerā.

Ņemiet līdzi ķengursomu
Ķengursoma būs labs palīgs, ja plānojat daudz pārvietoties ar kājām un vietās, kur ar ratiņiem nebūs ērti vai vispār iespējams piekļūt. Ķengursoma ļauj vecākiem būt ar brīvākām rokām un tuvā kontaktā ar bērnu, kas viņam ļaus juties drošāk un mierīgāk. Ķengursoma jāizvēlas atbilstoši mazuļa vecumam un svaram. Kā arī īpaši jāseko visām ražotāja norādēm, kā ķengursoma pareizi jāizmanto, lai mazulis tajā būtu drošībā un pareizā pozīcijā.

Pārliecinieties, ka autosēdeklītis ir pietiekami ērts
Ja dodaties garākā ceļojumā ar automašīnu, tad jāgādā, lai mazulis atrastos drošā un ērtā autokrēsliņā. Garākos braucienos mazuļa komforts ir ļoti būtisks. Tomēr tas nenozīmē, ka var braukt stundām bez apstājas. Mazulis ik pa laikam jāizņem no autosēdeklīša, ļaujot atpūsties un pamainīt pozu. Tāpēc ieplānojiet regulāras apstāšanās vietas.

Mazulim vajadzīgs saules aizsargkrēms un cepure
Ceļojumi parasti notiek gada siltajos mēnešos, kā arī gala mērķi mēdz būt uz zemēm tuvāk ekvatoram, tāpēc laikus jāpadomā, kā zīdaini pasargāt no saules. Jāizvēlas piemērots saules aizsargkrēms un jāsagādā ērta cepure ar platākām malām, lai noēnotu bērna seju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)