Banner 980x90

Būs apskatāma fotoizstāde "Neredzamie sargi" - anonīmi portreti ar Cēsu iedzīvotājiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No otrdienas, 11.oktobra Cēsīs, kafejnīcas "Pie Raunas vārtiem" skatlogos Rīgas ielā tiks eksponēta Toma Harjo veidotā fotogrāfiju sērija Neredzamie sargi, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Autors veidojis anonīmus portretus ar Cēsu iedzīvotājiem, kas tieši vai netieši nodrošina sabiedrības funkcionēšanu un stratēģiju īstenošanos.

Sērija pievēršas personām, kuras paliek ārpus uzmanības perifērijas, bet ir ārkārtīgi nozīmīgas ikdienas darbību sekmēšanai. "Es vēlos izcelt nezināmos sabiedrības un pilsētas balstus, kas gluži kā nakts un rīta putni, klusībā teicami izpilda dabas uzticētos pienākumus. Projekta mērķis nebija celt gaismā katru sabiedrības locekli, kas darbojas aizkulisēs. Tā vietā, radīti darbi, kur subjekti nevar līdz galam tapt identificēti, rezultātā veidojas intriga un ikvienam ir iespēja kļūt par fotogrāfijā attēloto anonīmo stūrakmeni," komentē autors. "Šī neziņas apziņa īpaši manifestējās uzmanībā pret līdzcilvēkiem pilsētā, kur liela daļa iedzīvotāju viens ar otru ir personīgi pazīstami."

Projekts tapis strādājot Ruckas mākslas rezidenču centrā. Kopdarbība ar Cēsu slimnīcas personālu, Cēsu policiju, medniekiem un citiem profesiju pārstāvjiem ir rezultējusies materiālā, kas veido Toma Harjo pirmo personālizstādi. Autors izsaka dziļāko pateicību visiem, kas atsaucās uz dalības aicinājumu projektā.

Toms Harjo (1996) ar fotogrāfiju nodarbojas 2 gadus, studē ISSP 2.kursā un sadarbībā ar portālu "Foto Kvartāls" veido "FK Artist" video sēriju.

Izstāde būs skatāma līdz 31.oktobrim. Foto izstāde tapusi Vidzemes plānošanas reģiona un Valsts kultūrkapitāla fonda finansētās Latvijas valsts mežu atbalstītās "Vidzemes kultūras programmas 2016" ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)