Banner 980x90

Bukarts: Nogulējām spēles sākumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

 Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" jaunās sezonas tālākā izbraukuma trešajā spēlē pret Habarovskas "Amur" nogulējusi mača sākumu, uzskata komandas uzbrucējs Roberts Bukarts.

"Dinamo" mača pirmajās desmit minūtēs ielaida trīs vārtus un viesos kapitulēja ar 2:3.

"Iesākām maču nepārāk labi, bijām vēl aizmiguši, jo dzīvojam pēc Latvijas laika. Nogulējām spēles sākumu un vairs nepaspējām atgūt to, ko atdevām pirmajā trešdaļā. Treneri teica, ka pēdējais laiks mosties. Vēl bija 40 minūtes, lai rezultātu labotu un spēle nebija zaudēta. Ja cīnīsimies līdz galam, tad arī būs tās iespējas. Beigās tomēr mazliet laika pietrūka, arī mazliet spēka pietrūka. Tomēr naktis ir tādas saraustītas. Bet neko, tās nav nekādas atrunas. Parīt ir vēl viena spēle, kas arī nebūs vieglāka," "Dinamo" mājaslapā citēts pirmo vārtu autors Bukarts.

"Kopumā man šī ir pirmā pilnā spēle šosezon pēc traumas un treneris vienkārši teica, ka jāiet uz vārtiem. Zināju, ka Fēlikss Šics ies zonā un metīs pa vārtiem, atliek tikai iet uz vārtiem un meklēt ripu. Šoreiz ripa veiksmīgi atlēca un sanāca gūt vārtus," vārtu guvumu komentēja uzbrucējs.

Izbraukumu "Dinamo" noslēgs pirmdien, kad spēkosies ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral", kas sestdien savā laukumā ar 1:6 piedzīvoja sagrāvi pret Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

"Svarīgs ir spēles sākums. Tur arī būs tāds, Kanādas izmēra laukums, kā mēs trenējamies Piņķos un esam pieraduši. Domāju, būs ātra un agresīva spēle. Jācer, ka aizies spēle vairākumā un mēs gūsim vārtus, kā arī komanda būs vienota," teica Bukarts.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 11 punktiem astoņos mačos ierindojas devītajā vietā, bet līdere ar 17 punktiem astoņos dueļos ir Maskavas CSKA.

Savukārt "Amur" ar astoņiem punktiem tikpat cīņās pakāpusies uz Austrumu konferences 11.vietu, bet līdere ar 18 punktiem ir Omskas "Avangard".

Jaunajā sezonā KHL spēlē 28 komandas. Līgā vairs nav redzama Mitišču "Atlant", kas saskārās ar nopaietnām finansiālām problēmām, taču tās vietu ieņem Maskavas "Spartak", atgriežoties čempionātā pēc vienas sezonas izlaišanas.

Arī šajā sezonā KHL klubi aizvadīs 60 spēles - pa diviem mačiem (savā laukumā un izbraukumā) pret katru no līgas komandām. Savukārt ar trim savas divīzijas komandām - Minskas "Dinamo", Zagrebas "Medveščak" un Bratislavas "Slovan" - rīdzinieki sacentīsies vēl pa divām reizēm.

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu, taču šogad komandas mērķis ir cīnīties izslēgšanas spēlēs.

Spēli varat noskatīties TvPlay.lv sagatavotajā video šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)