Banner 980x90

Brunču medību kaislības Jaunpiebalgā

Pašā maija nogalē, kā jau ierasts pavasara pusē, Jaunpiebalgas amatierteātris "Triksteri" parādīja saviem skatītājiem savu jaunāko veikumu, šogad tā bija Zigmunda Skujiņa komēdija no senās Rīgas dzīves "Brunču mednieki".

Kā pilsētas informācijas portālam Cesis24.lv ziņo "Avīze Piebaldzēniem" pārstāve Aija Ķīķere, lugas darbība risinās Iļģuciemā un uz kapteiņa Potjomkina fregates Daugavā pie plostu tilta 1749.gada vasarā.

Komēdijas pamatā esot patiesi notikumi no 18.gadsimta dzīves Rīgā - kungu drānu nēsāšanas aizliegums zemas kārtas ļaudīm, patriciešu savtīgie tirdzniecības ierobežojumi, patiesīgo latviešu cīņa ar rāti, mīlas kaislības un tā tālāk. Tādējādi aktieri, spēlējot šo lugu, tērpās attiecīgā laika tērpos.

Galvenajā - Matīsa Ločubriesmas - lomā iejutās Alvis Žukovskis, pārējās lomās pēc sirds patikas varēja izspēlēties viss amatierteātra sastāvs - Līga Kalniņa, Kristīne Bratka, Līga Ozoliņa, Māris Kaņeps, Jānis Mājenieks, Valda Žukovska, Ineta Elksne, Gatis Brencis, Jānis Ciekurznis, Egils Johansons, Egils Orlovskis, Velta Ciekurzne, Jolanta Glāzere, Inese Dzene. Režisore Aina Damroze, bet par izrādes noformējumu rūpējās Rasa Ontužāne un Ilze Stolere.

Kā jau katru reizi, arī šoreiz pirmizrāde pulcēja lielu skatītāju skaitu, jo visi, neskatoties uz aizņemtību darbos, vēlas redzēt, vērtēt un sveikt savējos. Pēc izrādes noskatīšanās pateicību aktieriem par ieguldīto darbu pauda arī Jaunpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Laimis Šāvējs un kultūras nama vadītāja Lāsma Skutāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)