Banner 980x90

"BK Valmiera" uzvar Somijas čempionus un noslēdz dalību BBL

Papildināta visa ziņa.

Trešdien, 11.februārī, Baltijas Basketbola līgas astotdaļfināla otrajā spēlē "BK Valmiera" ar rezultātu 84:78 pārspēja Somijas čempionvienību Tamperes "Pyrinto".

Tomēr divu spēļu summā sekmīgāka izrādījās Somijas komanda un "BK Valmiera" noslēdza šī sezonas dalību Baltijas līgas turnīrā, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja basketbola klubā.

Spēli ar precīziem trīs punktu metieniem uzsāka Kristaps Dārgais un Mārtiņš Vīņauds, bet pēc Kristapa Dārgā caurgājiena valmieriešu pārsvars sasniedza 8:3. Tomēr somi ātri atbildēja ar savu izrāvienu, pārņemot vadību un panākot deviņu punktu pārsvaru. Pirms ceturtdaļas noslēguma Džastina Hērta precīzie metieni ļāva nedaudz samazināt rezultāta starpību - 17:23.

Līdz otrās ceturtdaļas vidum valmieriešiem kopīgiem spēkiem izdevās pietuvoties līdz vienam precīzam metienam. Pirmā puslaika noslēgumā līderu lomu uzņēmās Vītenis Čižausks un Džastins Hērts, ļaujot "BK Valmiera" pārņemt vadību un mača pirmās 20 minūtes noslēgt ar rezultātu 47:42.

Otrā puslaika sākumā, punktus gūstot katram no leģionāriem, "BK Valmiera" pārsvars sasniedza +11. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē Aigars Šķēle ieraidīja pretinieku grozā divus trejačus, bet punktu trešajam ceturksnim pielika Kārļa Apsīša tālmetiens - 71:59.

Noslēdzošajā ceturksnī "Pyrinto" neļāva vidzemniekiem veidot atrāvienu, lai pacīnītos par uzvaru divu spēļu summā, bet Vīteņa Čižauska, Sema Dovera, Džastina Hērta un Dāvja Rozīša sekmīgie uzbrukumi grozam ļāva "BK Valmiera" nosargāt vadību un noslēgt BBL turnīru ar uzvaru pret Somijas čempionvienību - 84:78.

"BK Valmiera" - "Pyrinto" 84:78 (17:23, 30:19, 24:17, 13:19)
Hērts 18, Rozītis 13+10AB, Dovers 12, Čižausks 11+8RP, Apsītis 7, Dārgais 7, Šķēle 6, Vīņauds 6, Ziediņš 4, Vītols, Iļjins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)