Banner 980x90

BK "Valmiera" uzvar BK "Jelgava"

Papildināta visa ziņa

Sestdien, 4.aprīlī, "Aldaris"  Latvijas Basketbola līgas spēlē "BK Valmiera" ar rezultātu 79:74 uzveica "BK Jelgava" komandu, pakāpjoties uz septīto vietu turnīra tabulā.

Pēc "BK Saldus" uzvaras pār "Barons/LDz" valmieriešiem pavērušās reālas iespējas uz iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja basketbola kluba pārstāvis.

Pirms "BK Valmiera" un "BK Jelgava" dueļa Vidzemes Olimpiskajā centrā, Saldū "Aldaris" LBL spēli aizvadīja "BK Saldus" un "Barons/LDz'". Mājinieku uzvara pagarinājumā pār baroniem, pavēra valmieriešiem un jelgavniekiem reālas izredzes uz iekļūšanu labāko sešiniekā un izslēgšanas spēlēs. Tā kā pēc mača tikai viena komanda saglabātu teorētiskas izredzes uz iekļūšanu play-off izcīņā, spēles cena bija ļoti augsta, ko atainoja arī mača gaita.

Spēles sākums aizritēja rezultatīvā, bet līdzīgā cīņā. Pēc pirmajām piecām minūtēm 11:11. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē vidzemnieki veica nelielu izrāvienu, tomēr Dāvis Geks un Kristaps Pļavnieks atspēlējās, valmierieši pirmo spēles daļu noslēdza ar minimālu pārsvaru 22:21. Otrajā ceturtdaļā turpinājās aizraujoša cīņa. Lielākoties vadībā atradās jelgavnieki, bet pirmā puslaika noslēgumā komandas vairākkārt apmainījās ar vadību, tomēr pēc nospēlētām 20 minūtēm mājinieki atradās minimālos iedzinējos - 42:43.

Otrajā puslaikā galvenie rezultāta veidotāji vidzemniekiem bija Dāvis Rozītis, Džastins Hērts un Aigars Šķēle, kuru rezultatīvais trešās ceturtdaļas sākums panāca 11 punktu pārsvaru (59:48). Trešā ceturkšņa izskaņā zemgalieši sadeldēja rezultāta starpību, solot aizraujošu mača izskaņu. Pirms izšķirošās ceturtdaļas 63:59 par labu vidzemniekiem. Spēles noslēdzošajās minūtēs Dāvis Geks un Deniss Krestiņins vairākas reizes sadeldēja starpību līdz minimumam, tomēr kopējiem spēkiem valmierieši nosargāja pārsvaru un izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru pār jelgavniekiem ar rezultātu 79:74.

"BK Valmiera" basketbolisti regulārās sezonas pēdējo spēli aizvadīs sestdien, 11.aprīlī, plkst.17.00 Vidzemes Olimpiskajā centrā pret "Barons/LDz". Ja baroni trešdien, 8.aprīlī piedzīvos zaudējumu pret "Jūrmala/Fēnikss", spēle Valmierā izšķirs pēdējās play-off ceļazīmes likteni.

"BK Valmiera" - "BK Jelgava" 79:74 (22:21, 02:22, 21:16, 16:15)
Valmiera: Hērts 17, Šķēle 15, Rozītis 15+9AB, Vīņauds 9, Čižausks 8+5AB, Dārgais 6, Ziediņš 4, Elksnis 3, Iļjins 2, Dovers.
Jelgava: Geks 21, Lomažs 12, Krestiņins 10+11AB, Justovičs 8, Pļavnieks 6, Ciaļuks 6, Mētra 5, Čavars 3, Ginters 3.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)