Banner 980x90

BK "Valmiera" spēlētāji viesojas Cēsu 1.pamatskolā

BK "Valmiera" basketbolisti Dāvis Rozītis un Mārtiņš Vīņauds skolēnu projektu nedēļas ietvaros apmeklēja Cēsu 1.pamatskolu, kurā paši savulaik mācījušies, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja basketbola kluba pārstāvis Emīls Ozerinskis.

Basketbolisti ar skolēniem dalījās savā pieredzē, stāstot par karjeras apvienošanu ar mācībām, un izspēlēja konkursiņus, kuros skolnieki tika pie "BK Valmiera" suvenīriem, informē kluba pārstāvji.

Gan Mārtiņš Vīņauds, gan Dāvis Rozītis savulaik mācījušies Cēsu 1.pamatskolā, pie kurā projektu nedēļas ietvaros tikās ar 2.-9. klases skolniekiem. Interesanti, ka Cēsu 1. pamatskolās sporta skolotāja ir Dāvja māte, slavenā basketboliste Zane Rozīte.

Abi BK "Valmiera" basketbolisti ieguvuši augstāko izglītību, apvienojot mācības ar basketbola spēlēšanu. Mārtiņš Vīņauds absolvējis Biznesa augstskolu "Turība". Savukārt Dāvis Rozītis izglītību ieguvis Amerikā, studējot Dienvidkalifornijas un Havaju universitātēs. Basketbolisti skolniekiem stāstīja par izglītības nozīmi viņu dzīvēs, par basketbolistu karjeru un atbildēja uz jautājumiem.

Tāpat Cēsu 1.pamatskolas audzēkņiem bija iespēja tikt pie "BK Valmiera" suvenīriem, piedaloties metienu konkursā. Tāpat netika laista garām iespēja nofotografēties ar basketbolistiem.

Skolu apmeklēšana kļuvusi par patstāvīgu "BK Valmiera" tradīciju, viesojoties Valmieras pilsētas un apkārtējo reģionu izglītības iestādēs. Basketbolisti tādējādi popularizē basketbolu un aktīvu dzīvesveidu, ļaujot skolniekiem satikt profesionālus sportistus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)