Banner 980x90

"BK Valmiera" BBL grupu turnīru noslēdz pirmajā vietā

Papildināta visa ziņa.

Trešdien, 21.janvārī, Baltijas Basketbola līgas grupu turnīra noslēguma spēlē "BK Valmiera" ar rezultātu 74:66 uzveica Igaunijas vienību TTU, nodrošinot pirmo vietu B apakšgrupā.

Līdz ar to noslēgusies turnīra regulārās sezonas fāze un noskaidroti pretinieki izslēgšanas spēlēs, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja basketbola klubā.

Astotdaļfināla sērijā valmierieši mērosies spēkiem ar Somijas komandu Tamperes "Pyrinto".

Pirmajā ceturtdaļā abas komandas "laimi meklēja" no tālās distances, balstot uzbrukumus uz trīs punktu metieniem. Valmieriešiem ar precīziem trejačiem izcēlās Džastins Hērts, Mārcis Vītols un Vītenis Čižausks. Arī Igaunijas komanda neatpalika un spēles pirmās desmit minūtes noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu - 18:18.

Otrajā ceturtdaļā spēle turpinājās iesāktajā ritmā un valmierieši turpināja uzbrukumus balstīt uz tālmetieniem. Cauri groza stīpai trejačus raidīja Aigars Šķēle, Mārtiņš Vīņauds un iepriekš precīzais Čižausks, kura rezultatīvā piespēle Dāvim Rozītim ļāva pirmo puslaiku noslēgt ar labvēlīgu rezultātu vidzemniekiem - 35:33.

Otro puslaiku ar spiedienu uz groza apakšu uzsāka Kristaps Dārgais, kurš palīdzēja uzsākt valmieriešiem izrāvienu, ātri panākot 11 punktu pārsvaru. Tomēr sīkstie igauņi neļāva valmieriešiem panākt ievērojamāku pārsvaru un ceturdaļas izskaņā pietuvojās. Džastina Hērta individuālais apspēlēšanas manevrs pielika punktu spēles trešajam ceturksnim - 57:51.

Noslēdzošajā ceturtdaļā Vītenis Čižausks panāca "BK Valmiera" +10, bet TTU neļāva mājiniekiem atslābt un mača pēdējā minūtē samazināja starpību līdz diviem punktiem. Tomēr Aigars Šķēle atbildēja ar precīzu trīs punktu metienu, ļaujot valmieriešiem nosargāt vadību un beigās izcīnīt uzvaru ar 74:66.

Līdz ar to "BK Valmiera" izcīnīja pirmo vietu B apakšgrupā, kas ir labākais sniegums starp visām BBL Latvijas komandām. Izslēgšanas spēļu pirmajā sērijā valmieriešiem pretī stāsies Somijas komanda Tamperes "Pyrinto".

"BK Valmiera" - TTU
74:66 (18:18, 17:15, 22:18, 17:15)
Šķēle 17, Hērts 16, Čīžausks 13, Dovers 7, Vītols 7, Dārgais 5, Vīņauds 5, Rozītis 2, Apsītis 2, Iļjins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)