Banner 980x90

Bijušie cēsnieki dalās profesionālajā pieredzē ar Cēsu un Nītaures jauniešiem

Šajā pavasarī Cēsu pilsētas un tuvējā novada skolās viesojas dažādu profesiju bijušie cēsnieki, lai dalītos savā darba pieredzē ar jauniešiem. Personāla vadītāja Liena Milherte dosies uz Cēsu profesionālo vidusskolu, savukārt stiliste Dana Dombrovska un viņas brālis, interjera dizainers Mareks Dombrovskis - uz Nītaures vidusskolu.
SIA Citrus Solutions personāla vadītāja un valdes locekle Liena Milherte ar jauniešiem tiksies šodien, 11.maijā, plkst.10.00 Cēsu profesionālajā vidusskolā. L.Milherta ir beigusi Cēsu 1.vidusskolu un pastāstīs, kā veidot karjeru jau mācību laikā un pareizi sagatavoties darba tirgum, sākot no CV izveides līdz uzvedībai darba intervijā. Viešņa informēs arī par darba un izglītības iespējām ārzemēs un piedāvās iespēju aizpildīt anketu uz SIA Citrus Solutions prakses vietām. Jauniešiem būs iespēja saņemt arī individuālas konsultācijas un pretendēt uz vienu apmaksātu SIA Citrus Solutions prakses vietu vasaras mēnešos.
{baneris}
Stiliste un modes veikala Moodroom īpašniece Dana Dombrovska un SIA Ekspertu grupa līdzīpašnieks un interjera arhitekts Mareks Dombrovskis Nītaures vidusskolā viesosies pirmdien, 17.maijā, plkst.14.35, pastāstot par savas profesijas izvēli un tās ikdienu. Brālis un māsa savulaik mācījušies Priekuļu vidusskolā un mākslas skolā, Mareks - arī Cēsu 1.vidusskolā, bet Dana - Cēsu meža skolā (tagad – Cēsu sanatorijas internātpamatskola).

Nītaures vidusskolā šajā pavasarī šī būs jau trešā Cēsinieku kluba vieslekcija, kas notiek, pateicoties skolēnu pašpārvaldes karjeras ministrei un 12.klases skolniecei Laumai Vītolai, kas vidusskolas klasēs bija veikusi aptauju par jauniešu vidū populārākajām profesijām, kurām Cēsinieku klubs piemeklēja vieslektorus.

Šogad notikušas jau trīs Cēsinieku kluba rīkotās vieslekcijas skolās, kurās viesojušies bijušie cēsnieki - 25.janvārī uz Taurenes pamatskolu devās stepa dejotājs un pasniedzējs Māris Pūris, 8.aprīlī Nītaures vidusskolā viesojās VVD Mārketinga komunikācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Dika-Bokmeldere, savukārt 23.aprīlī šajā skolā ar jauniešiem tikās Pedersen&Partners reģionālā konsultante Liene Ozolkāja un AS Aldaris biznesa attīstības vadītāja Laila Anna Kaca.

Pavisam kopā Cēsinieku klubs ir organizējis 19 vieslekcijas Cēsu un tuvējo novadu skolās, kurās viesojušies 11 kluba biedri un citi bijušie cēsnieki, piemēram, Rolands Tjarve, Ritums Ivanovs, Druvis Mūrmanis, Artis Eglītis, Kaspars Ivanovs, Una Ulme, Gintars Kavacis un Ieva Riekstiņa. 2009. un 2010.gadā vieslekcijas notiek darba programmas "Atbalsts pilsoniskās sabiedrības attīstībai Cēsu novadā" ietvaros.

Cēsinieku klubs ir domubiedru organizācija, kas apvieno esošos un bijušos cēsniekus – savas dzimtās pilsētas patriotus. Kluba biedri sanāk kopā, lai gūtu pozitīvas emocijas un uzturētu saikni ar Cēsīm, kā arī ģenerē un realizē radošus projektus, lai brīvprātīgi un pašaizliedzīgi palīdzētu Cēsīm kļūt par modernu, attīstītu un atpazīstamu pilsētu Latvijā un Eiropā. Cēsinieku kluba darbību atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts un Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)