Banner 980x90

Bergmanis un Rozenbergs vienojas par sadarbību profesionāļu piesaistē

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ir skaidrs, ka jauni, spējīgi profesionāļi nepieciešami gan aizsardzības nozarei, gan reģionu attīstībai, tādēļ gan Cēsu novada pašvaldība, gan Aizsardzības ministrija redz iespējas sadarbībā jaunu talantu piesaistē. Par to trešdien, 28.oktobrī, tikšanās laikā apstiprināja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Iespējas šādai sadarbībai abas puses redzēja gan, piemēram, maksājot stipendijas ārstiem, kuri varētu rezidēt Cēsu klīnikā, vienlaikus apkalpojot Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Instruktoru skolu, gan attīstot kopīgus projektus dzīvojamā fonda izveidē, pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Rozenbergs arī akcentēja jaunās Cēsu Profesionālās vidusskolas moderno telpu un aprīkojuma iespējas jauno militāro profesionāļu sagatavošanā, piedāvājot modeli, kurā Cēsu NBS apmācāmie paralēli varētu iegūt arī kvalifikāciju kādā civilajā profesijā, kas vienlaikus var noderēt arī militārajā dienestā. It sevišķi, ņemot vērā faktu, ka jau patlaban abas izglītības iestādes vieno cieša sadarbība, un ļoti daudz Profesionālās skolas audzēkņi aktīvi iesaistās Zemessardzē. Bergmanis ideju novērtēja kā vērā ņemamu, piebilstot, ka pēc līdzīga apmācības modeļa darbojas arī Vestpointas militārā akadēmija ASV.

Ministrs, kurš bija ieradies Cēsīs, lai iepazītos ar jomas infrastruktūru, Cēsu instruktoru skolu raksturoja kā vienu no labākajām aizsardzības nozares struktūrām valstī, vienlaikus norādot uz nepieciešamību uzlabot apstākļus Zemessardzei. Taču visakūtākais esot tieši profesionāli spējīgu cilvēku trūkums, jo no Instruktoru skolas līmeņa lielā mērā esot atkarīga valsts drošības nākotne. "Karā neuzvar ar ieročiem, bet gan ar cilvēku gribasspēku," papildināja Bergmanis.

Ministrs arī novērtēja NBS Instruktoru skolas un pašvaldības sadarbību, sapratni un labo komunikāciju, kas ne vienmēr esot novērojama starp aizsardzības struktūrām un vietējām pašvaldībām.

"Ar Instruktoru skolu lepojamies, un ar šo lepnumu arī dalāmies," sacīja Bergmanis, stāstot par skolas speciālistu došanos apmācīt Ukrainas militāro personālu.

Cēsu novada domes priekšsēdētājs un aizsardzības ministrs pārrunāja arī civilās aizsardzības aktualitātes, Pipariņu bāzes nākotni, kuras attīstības scenārijus ministrs vēl vērtēšot, kā arī sadarbību valsts un Cēsu kauju simtgades svētku pasākumos. Raksturojot Cēsu apmeklējumu kopumā, ministrs akcentēja, ka "brauciens bija iedvesmojošs – iedvesmojošs darīt vēl un vēl".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)