Banner 980x90

Atzīmēs Cēsu Izstāžu nama 30 gadu jubileju

Pirms 30 gadiem 1985.gada 20.februārī bijušajā ampīra stilā celtajā Cēsu pilsmuižas stallī – ratnīcā tika atklāts Izstāžu Nams. Atzīmējot jubileju, izstāžu namā tiks atvērta izstāde.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja Izstāžu nama ekspozīciju darbā Galvenā speciāliste Nata Livonska, atzīmējot jubileju, ir izdots Cēsu profesionālo mākslinieku katalogs un atvērtas izstādes – "Lielie vidzemnieki", šajā daļā eksponēti 20.gadsimta latviešu mākslinieku-vidzemnieku Vilhelma Purvīša, Kārļa Miesnieka, Ludolfa Liberta, Kārļa un Eduarda Brencēnu, Kārļa Jansona, Teodora Zaļkalna un Gustava Šķiltera darbi. Otrā izstādes daļa "Cēsu mākslinieki un viņu laiks" iepazīstina ar šodienas mākslinieku cēsnieku radošo devumu dažādos mākslas žanros.

Izstādē varēs aplūkot mūsdienu gleznotāju Andra Eglīša, Laimas Bikšes, Signes Vanadziņas, stikla mākslinieka Eero Rasa, keramiķes Vitas Vīksnas, multimākslinieka Kaspara Podnieka, tekstilmākslinieču Dzintras Vilks, Dagnijas Kupčes, Sanitas Rozes-Leišavnieces un jauno un talantīgo Cēsu gleznotāju Līvas Graudiņas un Armanda Kanaviņa daiļradi. Kopskaitā izstādēs būs skatāmi 38 mākslinieku darbi.

Izstāde sagatavota ar Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atbalstu. Izstāde atvērta no 21.februāra līdz 29.martam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)