Banner 980x90

Atzīmējot Kremerata Baltica jubileju, Cēsīs notiks koncertuzvedums "Veltījums Orfejam"

LETA
LETA
Valmiera, 6.jūn., LETA. 9.jūnijā, plkst.19.30, koncertzālē "Cēsis", atzīmējot Gidona Krēmera un orķestra "Kremerata Baltica" jubilejas gadu, vienīgo reizi Latvijā Margo Zālītes režijā tiks atskaņots koncertuzvedums "Veltījums Orfejam", aģentūru LETA informēja Vidzemes koncertzāles "Cēsis" pārstāve Egija Saļņikova.

Kopā ar viesiem - soprānu Ingu Kalnu, franču pianistu Likā Debargu, lietuviešu obojisti Justi Gelgotaiti, aktrisi Gunu Zariņu un kori "...Kamēr" mūzikā un dzejā izdzīvosim sengrieķu mītu par pravieti, kas ar savu spēli spēj apburt dzīvās un nedzīvās būtnes.

Koncertuzvedumā "Veltījums Orfejam" skanēs pasaules pirmatskaņojums - franču pianista un komponista Likā Debarga īpaši šim iestudējumam rakstīts jaundarbs koncertīno "Orfeo di camera" paša autora interpretācijā. Justes Gelgotaites sniegumā dzirdēsim vēl viena šī gada jubilāra - Georga Pelēča - koncertu obojai un stīgām "Atmiņas par Orfeju", bet Gidons Krēmers vedīs Orfeju un Eiridīki pa Šūberta nemirstīgās mīlestības takām vijoles fantāzijā un viegli ieskicēs mūsu gadsimta dzejnieka dzīves stāstu Filipa Glāsa Orfeja svītā.

Koncertuzvedumu caurvīs R.M. Rilkes dzeja no krājuma "Soneti Orfejam" aktrises Gunas Zariņas lasījumā un mūzas – Ingas Kalnas visaptverošais skats no mūžības ar G.F. Tēlemana operas Orpheus lappusēm. Dabas un mūzikas spēku dziedājumos atklās jauniešu koris "...Kamēr" diriģenta Jāņa Liepiņa vadībā. Gluži kā Orfejs, mākslinieki aizraus un iedvesmos klausītājus, skatītājus, mūzas skartos radošos prātus.

Ar koncertuzvedumu "Veltījums Orfejam" noslēgsies "Kremerata Baltica" 20.jubilejas koncertturneja, kuras laikā orķestris uzstājās Itālijā, Vācijā, Nīderlandē, Šveicē, Spānijā, Apvienotajā Karalistē, Francijā, Igaunijā, Turcijā, Portugālē, Ungārijā, Ķīnā, Korejā, Taivānā un Latvijā.

Biļetes nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)