Banner 980x90

Atsevišķu Latvijas vēstniecību darbībā varētu notikt izmaiņas; pārmaiņas gaidāmas arī vēstniecībā Beļģijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ņemot vērā Latvijas vēlmi fokusēties uz investīciju piesaistīšanu un ārējo tirdzniecību ar trešajām valstīm, drīzumā atsevišķu vēstniecību darbībā gaidāmas izmaiņas, tostarp Latvijas vēstniecībā Beļģijā, noskaidroja aģentūra LETA.

Paredzēts, ka, piemēram, Latvijas vēstniecība Beļģijā darbosies līdz nākamā gada sākumam, savukārt pēc tam tās konsulārā daļa tiks piesaistīta pie Latvijas pārstāvniecības Eiropas Savienībā (ES). Par vienu no iemesliem šādai rīcībai neoficiāli tiek minēta ES dalībvalstu savstarpējās sadarbības uzlabošanās, līdz ar to vairākas valstis, tostarp arī Latvija, pieņēmušas lēmumu atvērt vēstniecības trešajās valstīs, tādējādi ieekonomējot līdzekļus. Tā, piemēram, nesen darbu uzsākusi Latvijas vēstniecība Korejā.

Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte, kas amatu attiecīgajā vēstniecībā ieņem jau kopš 2011.gada 25.oktobra, šonedēļ savā atvadu vizītē tikās ar Flandrijas reģiona parlamenta prezidentu Janu Peimanu. Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija, Līce-Līcīte darbu vēstniecībā varētu beigt nākamā gada sākumā.

Savukārt Beļģija savu vēstniecību Latvijā slēdza šā gada jūlija beigās. Tolaik Beļģijas vēstnieks Latvijā Franks Arnautss sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka Beļģijas vēstniecības Latvijā slēgšana neietekmēs abu valstu attiecības.

"Tas ir drakonisks, taču nepieciešams lēmums," tolaik skaidroja Arnautss. "Tomēr tas noteikti neietekmēs abu valstu attiecības," viņš uzsvēra, piebilstot, ka Latvijā turpinās darboties dažādas organizācijas, kas saistītas ar kultūru, tirdzniecību, kā arī ekonomiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)