Banner 980x90

Ātrie aizdevumi internetā – atrodi lētāko

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Aizņemties caur internetu Latvijā var jau vairākus gadus, bet tikai retais zina, kā atrast izdevīgāko variantu. Šobrīd uzņēmumu skaits, kas piedāvā online kredītus, ir liels, taču atrast atbildi nav grūti, ja vien zina, kur meklēt. 

Kad steidzami vajag naudu un ir plānots aizņemties, var rasties vēlme izvēlēties pirmo kreditoru, kas pagadās. Tas nav pareizi, jo šādā veidā Jūs varat būtiski pārmaksāt. Pirms aizņemties obligāti vajag izvērtēt variantus un saprast, kuri ātrie kredīti internetā ir lētākihttp://kredit.lv/atrie-krediti/ un konkrētai situācijai piemērotāki. Atsakoties no šī soļa, var paveikties vai nepaveikties, bet finanšu darījumos ir labāk nepaļauties uz veiksmi, bet rīkoties pārdomāti. 

Salīdzinot un pēc tam arī piesakoties aizdevumam internetā, ņemiet vērā, ka darījuma norisei ir nepieciešams bankas konts, mobilais tālrunis un reizēm arī e-pasts. Naudas pārskaitījumi var aizņemt no dažām minūtēm līdz pat vairākām dienām, taču tikai pagaidām. Plānots, ka šā gada novembrī visā Eiropā tiks ieviesti zibmaksājumi, kas ļaus saņemt aizdevumu un veikt jebkuru naudas pārskaitījumu dažu sekunžu laikā. Jā, pēc pāris mēnešiem banku pārskaitījumi neaizņems minūtes, stundas vai dienas, bet tikai dažas sekundes. 

Kā saparast, kurš kredīts ir piemērotāks? 
Viens no veidiem, kā saprast, kurš no aizdevumiem ir atbilstošāks Jūsu situācijā, ir apzināt savas vajadzības. Īstermiņa situācijām – dažas dienas, mēnesis, varbūt nedaudz ilgāk – ātrais aizdevums var būt piemērots risinājums. Ja vajadzīga lielāka naudas summa, tad piemērotāks, visticamāk, būs kāds no ilgtermiņa kredītiem ar atmaksas termiņu līdz trīs vai pat desmit gadiem. Izdarot izvēli, ir svarīgi saprast, cik liela būs aizdevuma summa, termiņš un – pats svarīgākais – cik daudz varat ik mēnesi maksāt parādsaistību apkalpošanai. Pieņemot nepareizu lēmumu, ikdienā vairs nevarēsiet ēst maizi ar desu un var nākties dzīvot no maizes un ūdens. 

Runājot par izmaksām, pats svarīgākais ir pievērst uzmanību kredīta gada procentu likmei un – kas vienlīdz svarīgi – īpašajiem piedāvājumiem. Lai arī gada procentu likme tradicionāli ļauj optimāli salīdzināt aizdevumu izmaksas, tomēr tā nav labākais variants, ja runa ir par akcijas nosacījumiem. 

Latvijā jau ir ierasts, ka mikrokredītu uzņēmumi piedāvā jaunajiem klientiem aizņemties lētāk. Populārākais piedāvājums ir naudas aizdošana bez komisijas maksas un procentiem uz vienu mēnesi, taču to nepiedāvā visi. Piemēram, aizņemoties 200 EUR uz vienu mēnesi akcijas ietvaros uz procentiem var uzreiz ietaupīt 10 eiro, jo 10 % ir nozarē ierasta likme par naudas aizdošanu uz 30 dienām. Izvēloties ņemt kredītā lielāku naudas summu, ietaupījums varētu būt vēl lielāks, līdz ar to pareiza lēmuma pieņemšana ir vēl svarīgāka. 

Papildu apsvērumi
Maksātspējas un kredītspējas izvērtēšana ir aizdevēja pienākums, taču galvenā atbildība ir un vienmēr būs uz aizņēmēja pleciem. Neviens kredītspeciālists nespēs vienmēr objektīvi izvērtēt Jūsu situāciju, jo nezinās visus apstākļus. Šī iemesla dēļ pirms aizņemties ir jābūt maksimāli godīgam pret sevi un jāapsver visi par un pret. Vai varēsit atmaksāt kredītu, vai ir plānots ienākumu samazinājums aizdevuma atmaksas periodā, vai nav paredzēti kādi papildus tēriņi, kas var apgrūtināt kredītsaistību izpildi. Jautājumu ir daudz, un tie katram ir jāuzdod pašam. Ja rodas šaubas, aizņemties internetā nevajadzētu un ir jāmeklē citi varianti. Izvērtējiet savas iespējas atmaksāt aizdevumu.

Aizņemieties atbildīgi! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)