Banner 980x90

Atkritumu noglabāšanas krātuvi poligonā "Daibe" būvēs vides un inženierkonsultantu uzņēmums "GEO Consultants"

Rīga, 24.okt., LETA. Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "ZAAO" konkursā par reģionālā atkritumu apsaimniekošanas centra "Daibe" atkritumu noglabāšanas krātuves projektēšanu un celtniecību uzvarējis vides un inženierkonsultantu uzņēmums "GEO Consultants", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

"ZAAO" izpilddirektore Ieva Barutina aģentūrai LETA sacīja, ka projekta mērķis ir ražošanas atkritumu apglabāšanas infrastruktūras pilnveide.

Viņa atzīmēja, ka šim projektam nebūs tiešas ietekmes uz sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifu, jo konkrētā projektā veiktās investīcijas netiks attiecinātas uz tarifā iekļaujamajām izmaksām.

Tāpat Barutina norādīja, ka līgums ar konkursa uzvarētāju par darbu izpildi noslēgts 5.oktobrī un patlaban ir sākti projektēšanas darbi.

"ZAAO" reģionālā atkritumu apsaimniekošanas centra "Daibe" atkritumu noglabāšanas krātuves projektēšana un celtniecības līgumcena ir 891 190 eiro. Līguma darbības termiņš ir deviņi mēneši.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka jaunā atkritumu krātuve varētu strādāt vismaz sešus gadus, gadā pieņemot vidēji 9000 tonnu materiāla pie vidējā īpatnējā blīvuma 300 kilogrami kubikmetrā.

"ZAAO" ir 28 Latvijas pašvaldībām piederošs uzņēmums, kas piedāvā atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)