Banner 980x90

Āraišu arheoloģisko muzejparku plānots nodot Amatas novada pašvaldībai

Rīga, 7.dec., LETA. Āraišu arheoloģisko muzejparku, kas patlaban ir Latvijas Nacionālā vēstures muzeja (LNVM) struktūrvienība, plānots nodot Amatas novada pašvaldībai, liecina valsts sekretāru sanāksmei pieteiktie grozījumi LNVM nolikumā.

LNVM direktors Arnis Radiņš aģentūrai LETA norādīja, ka Āraišu arheoloģiskā muzejparka nodošana Amatas novadam bija pašas pašvaldības iniciatīva. "Amatas novada pirmais mēģinājums pārņemt Āraišu muzejparku bija jau pirms diviem gadiem," atzīmēja Radiņš.

Viņš norādīja, ka Nacionālā vēstures muzeja nostāja bija ļoti vienkārša - nav iespējams modelis, kurā Amatas novads pārņem teritoriju un LNVM paliek par apsaimniekotāju.

Vienlaikus Radiņš skaidroja, ka nevarētu teikt, ka LNVM netika galā ar Āraišu arheoloģisko muzejparku. "Tas tika galā ar to, kas tam bija resursu ietvaros, varbūt, ka Amatas novads redz tur lielākas attīstības iespējas," teica LNVM direktors.

Āraišu arheoloģisko muzejparku veido 9. līdz 10.gadsimta ezerpils rekonstrukcija, akmens un bronzas laikmeta mājokļu rekonstrukcijas Meitu salā, kā arī 14. līdz 17.gadsimta viduslaiku mūra pils drupas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)