Banner 980x90

Ar grandiozu finālu Rīgā noslēdzās "ZZ Čempionāts 2013"

Sestdien, 1.jūnijā, Arēnā Rīga notika Latvijā vērienīgāko skolēnu sporta un prāta spēļu ZZ Čempionāts 2013 lielais fināls, kurš pulcēja gandrīz 5000 dalībnieku. Šogad čempionāta finālā piedalījās rekordliels klašu skaits - 180 klases no visas Latvijas, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja ZZ Čempionāta sabiedrisko attiecību konsultante Kristiāna Tumena.

Pēc erudīcijas un spēka pārbaudījumu veikšanas, 4.-5.klašu grupā uzvaras laurus plūca Ogres sākumskolas 5.a klase, 6.-8.klašu grupā - Rīgas 84.vidusskolas 8.c klase, savukārt 10.-11.klašu grupā Valmieras Valsts Ģimnāzijas 10.a klase. Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju Avantis ZZ Čempionātu rīko jau septīto gadu.

Līdz ar skolēnu fināla sacensībām, pie Arēnas Rīga notika virkne citu aktivitāšu - uzstājās grupas PeR, Musiqq, DJ Toms Grēviņš, DJ Rudd un ZZ Alekss. Ikvienam bija iespēja izmēģināt prāta spējas zinātkāres centros - AHHAA, Zili Brīnumi un Z(in)oo, kā arī satikt Pasaules un Eiropas labākos robotu meistarus no Rīgas, vērot izcilāko snovbordistu trikus uz īsta sniega un Eiropas skrituļslidošanas čempiona Nila Jansona lēcienu pāri trīs automašīnām un daudz citas izklaidējošas aktivitātes. Savukārt pirms uzvarētāju paziņošanas tika pieteikts lielais dienas pārsteigums - Latvijā populārākā hip hop dziedātāja Gacho koncerts. Tūkstošiem jaunieši kopā ar enerģisko dziedātāju Gacho atzīmēja čempionāta noslēgumu kopīgi izpildot deju pie dziesmas Stampā grīdu.

"Katru gadu ZZ Čempionāts mums ir īpašs notikums, jo tas sniedz neatkārtojamu pozitīvo emociju lādiņu. Tomēr šis gads ir īpašs ar to vērienu līdz kādam čempionāts ir izaudzis, kļūstot par skolas noslēguma un vasaras brīvlaika ievada tradīciju. Reaģējot uz milzīgo dalībnieku atsaucību, šogad ievērojami palielinājām kopējo klašu skaitu, kas piedalījās gan pusfinālos, gan finālā. Savukārt fināla sacensības pie Arēnas Rīga izdevās izvērst par grandioziem svētkiem visas dienas garumā - skolēniem, to ģimenēm un ikvienam līdzjutējam - pulcējot tūkstošiem aktīvu cilvēku," stāsta Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja Laura Ozoliņa.

Šogad, sākot no marta, ZZ Čempionātā kopumā piedalījās 1982 klases, jeb aptuveni 60 000 skolēnu no visas Latvijas. Atbilstoši čempionāta vadmotīvam - Spēks un Prāts - skolēni sacentās, lai noskaidrotu, kura klase vislabāk spēj apvienot abus šos elementus - gan pildot radošos mājasdarbus, gan arī tiekoties kādā no pieciem pusfināliem visā Latvijā.

Kā norāda šī gada čempionu, Rīgas 84. Vidusskolas 8.c klases, audzinātāja Diāna Orbidāne, tad piedalīšanās ZZ Čempionātā palīdz jauniešiem izpausties gan ar saviem radošajiem, gan sportiskajiem talantiem, turklāt skolēni tādējādi arī apzinās komandas darba nozīmi: "Visas sacensības bija kā neaizmirstams piedzīvojums. Savukārt finālā valdīja patiesa svētku noskaņa - koncerti, īpaši jau Gacho deja, zinātnes centri un citas atrakcijas sniedza skolēniem neizsakāmu prieku un pozitīvu enerģijas lādiņu. Kad uzzinājām, ka esam ieguvuši pirmo vietu, emocijas bija neaprakstāmas un pats galvenais – gandarījums par kopīgo sasniegumu."

ZZ Čempionāta 2013 uzvarētāji:
4.-5.klašu grupa

1.vieta - Ogres sākumskolas 5.a klase
2.vieta - Bauskas sākumskolas 5.a klase
3. vieta - Mežciema pamatskolas 5.b klase

6.-8.klašu grupa
1.vieta - Rīgas 84.vidusskolas 8.c klase
2.vieta - Rojas vidusskolas 8.b klase
3.vieta - Māteru Jura Kazdangas pamatskolas 8.klase

10. -11.klašu grupa
1.vieta - Valmieras Valsts Ģimnāzijas 10.a klase
2.vieta - Ķeguma komercnovirziena vidusskolas 11.b klase
3.vieta - Ilūkstes 1.vidusskolas 11.b klase

ZZ Čempionāta čempioni un pirmās vietas ieguvēji saņēma galveno balvu – CTM velosipēdus visai klasei, otro vietu ieguvēji turpmāk savā starpā varēs sazināties, izmantojot Samsung mobilos viedtelefonus, savukārt trešo vietu ieguvēji dosies uz popmūzikas dīvas Lana Del Ray koncertu.

ZZ Čempionāts ir lieliska tradīcija, kas aizsākusies 2007.gadā un ik gadu tā dalībnieku skaits ir turpinājis augt. ZZ Čempionāts norisinās trīs posmos un dalībnieki startē trīs klašu grupās: 4. - 5., 6. - 8. un 10. - 11.klases.

ZZ Čempionātu 2013 vadīja atraktīvā TV seja Ketija Šēnberga un ielu vingrošanas aizsācējs Latvijā Kaspars Zlidnis, kuri rūpējās par to, lai cīņa par erudītākās un sportiskākās klases titulu noritētu godprātīgi un būtu lielisks piedzīvojums, ko atcerēties ikvienam dalībniekam.

ZZ Čempionātu 2013 organizē Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizācija Avantis. To atbalsta Tele2, Samsung, Nike, Sportland, Food Union, Pols, dabīgais minerālūdens "Turaida", Angry birds, Dienas deva, Ergo, AXA, Arēna Rīga, Madonas dome, Kuldīgas dome, Daugavpils dome, Dobeles dome, JCDecaux, Pilsētas līnija, LNT, TV6, Inbox.lv, Sīrups, Pilseta24.lv un E-klase.lv. Paldies, par starta došanu septītajā ZZ Čempionātā 2013 Izglītības un Zinātnes ministrijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)