Banner 980x90

Aptauja: Vairāk kā puse iedzīvotāju neuzticas politiķiem

Tikai aptuveni puse iedzīvotāju Latvijā interesējas par politiku, bet vairāk nekā puse politiķiem neuzticas, liecina starptautiskā pētniecības uzņēmuma "Gemius Latvija" šovasar veiktās aptaujas dati.
Aptaujā piedalījās 1300 respondenti, no kuriem tikai 49% atzina, ka par politiskajiem procesiem valstī interesējas pastāvīgi. No tiem vairākums ir vecumā virs 45 gadiem. Šie respondenti atzīst, ka atrod laiku sekot līdzi jaunākajām politiskajām aktualitātēm un cenšas būt informēti par aktuālajiem politiskajiem procesiem. Aktīvi sekotāji ir pārsvarā vīrieši - tie sastāda 59% no tiem, kas seko politiskajiem procesiem. Sievietes, īpaši vecumā no 25-34 gadiem, norāda, ka sekot notiekošajam politikā neesot laika un intereses.

Atbildot uz jautājumu par to, vai respondenti uzticas politiķiem, 53% aptaujāto ir norādījuši, ka politiķiem neuzticas, turklāt šajā jautājumā nostājai dažādās vecuma un dzimuma grupās nav statistiski nozīmīgas atšķirības.

Tai pat laikā, neskatoties uz to, ka ir salīdzinoši liels īpatsvars to, kas neuzticas politiķiem un par politiku neinteresējas, apgalvojumam, ka politiskie procesi nav svarīgi un politiķiem nepieder patiesā vara, ir piekrituši tikai 9% no visiem respondentiem. Tas liecina, ka par spīti salīdzinoši zemai politiskajai ieinteresētībai iedzīvotāji spēj novērtēt politisko procesu nozīmīgumu.

Uz jautājumu par to, kad kļūst aktuāla informācija par politiskajām aktualitātēm, 32% no respondentiem norādījuši, ka informācijai seko regulāri, un 45% atzinuši, ka seko aktualitātēm tikai tad, kad valstī noticis kaut kas īpašs. Tikai 1% atzīmējis, ka interesējas par politiku vienīgi īsi pirms vēlēšanām, un tie pārsvarā ir jaunieši vecumā no 18 līdz 24 gadiem. Aptauja tika veikta internetā šā gada jūlijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)