Banner 980x90

Aprīlī koncertzāle "Cēsis" notiks Pētera Vaska mūzikas festivāls

Rīga, 1.apr., LETA. No 13.aprīļa līdz 20.aprīlim koncertzālē "Cēsis" notiks otrais festivāls "Pētera Vaska mūzikas aprīlis", kurā skanēs gan Vaska, gan viņa Baltijas un Skandināvijas radošo domubiedru skaņdarbi, aģentūru LETA informēja koncertzāles "Cēsis" mārketinga un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Festivālā programmā būs ietverti ne tikai Vaska skaņdarbi, bet arī komponista radošo domubiedru partitūras, spilgti iekrāsojot baltiešu un skandināvu mūzikas paleti. Gaidāms komponista mūzikas lasījums dažādos mākslas žanros, instrumentālajā mūzikā, dejas valodā un vizuāli poētiskā multimediālā projektā.

"Cēsu koncertzālei ir pavisam sevišķs pievilkšanās spēks. Tā vienmēr aicina atgriezties. Ar prieku un cerībām gaidu atkalsatikšanos aprīļa festivālā - šoreiz kopā ar maniem brāļiem mūzikā Arvo Pērtu, Arturu Maskatu, Erki Svenu-Tīru, Hugo Tičati un Vestardu Šimku," atklāj Vasks.

Festivāls "Pētera Vaska mūzikas aprīlis" top ciešā sadarbībā ar pašu komponistu. Viņš ir mākslinieciskā satura veidotājs un ideju ģenerators, klātesošs visos festivāla koncertos.

Festivālu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Cēsu novada pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)