Banner 980x90

Aprīlī būvniecības izmaksas samazinājās par 0,7%

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
2016.gada aprīlī, salīdzinot ar 2016.gada martu, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā samazinājās par 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Būvmateriālu cenas samazinājās par 1,6 %, bet strādnieku darba samaksa paaugstinājās par 0,6 % un mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 0,1%. Būvmateriālu cenu samazinājumu visvairāk ietekmēja cenu kritums ceļu būves materiāliem.

Salīdzinot ar 2015.gada aprīli, būvniecības izmaksas samazinājās par 1,2%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 4,2%, bet strādnieku darba samaksa palielinājās par 4,5% un mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 0,8%.

2016.gadā datus par būvniecības resursu cenām sniedz ap 180 būvuzņēmumu un vairāk nekā 30 tirdzniecības uzņēmumu. Būvizmaksu indeksa aprēķinos papildus izmanto arī būvmateriālu cenas, ko uzņēmumi sniedz rūpniecības ražotāju un importa cenu indeksu aprēķiniem.

Cenu apsekojuma izlasē iekļauti būvuzņēmumi, kam 2015.gadā bija lielākais pašu spēkiem veiktais būvdarbu apjoms. 74% no apsekotajiem uzņēmumiem pašu spēkiem veikto darbu apjoms pārsniedza 1 milj. eiro gadā, no tiem 33% uzņēmumu darbu apjoms bija virs 5 milj. eiro gadā. Tirdzniecības uzņēmumu atlases kritērijs ir to apgrozījuma lielums un specializācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)