Banner 980x90

Andris Nelsons otro reizi iegūst prestižo "Grammy" balvu

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Losandželosā svētdien notika "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonija, kurā otro gadu pēc kārtas Latvijas diriģents Andris Nelsons saņēmis balvu par viņa vadībā ierakstītu Bostonas Simfoniskā orķestra atskaņojumu, liecina informācija balvas organizatoru oficiālajā mājaslapā.

Balva iegūta par Bostonas simfoniskā orķestra izpildījumā atskaņotiem "Deutsche Grammophon" izdotajiem Dmitrija Šostakoviča 5., 8. un 9.simfonijas ierakstiem "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphonies Nos. 5, 8 & 9".

"Grammy" kategorijā "Labākais orķestra sniegums" ar Nelsonu sacentās arī Latvijas diriģents Mariss Jansons.

Viņš balvai bija izvirzīts par Sergeja Prokofjeva Piektās simfonijas ierakstu kopā ar Karalisko Concertgebouw orķestri.

Viņi abi sacentās arī ar igauņu diriģentu Nēmi Jervi un viņa vadīto Šveices Romāņu orķestri, Maiklu Tilsonu-Tomasu un viņa vadīto Sanfrancisko simfonisko orķestri un Alanu Gilbertu un Ņujorkas filharmonijas orķestri.

Nelsons pērn saņēma "Grammy" balvu par viņa vadībā ierakstīto Dmitrija Šostakoviča 10.simfoniju "Shostakovich: Under Stalin's Shadow - Symphony No.10".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)