Banner 980x90

Amatas pašvaldība ģimenei ar trīnīšiem piešķirs 3000 eiro

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA

Ja pirmdien, 22.februārī, Vidzemes slimnīcā dzimušos trīnīšus deklarēs Amatas novada teritorijā, tad Amatas novada dome piešķirs vienreizēju pabalstu ģimenei 3000 eiro apmērā, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Kā aģentūra LETA noskaidroja slimnīcā, bērnu mamma deklarējusi dzīvesvietu Burtnieku novada Valmieras pagastā, savukārt tēvs - Amatas novadā, kur arī ģimene plāno dzīvot. Savukārt medicīniskajā dokumentācijā bērniem minēta mammas deklarētā dzīvesvieta.

Kā ziņots, vakar Vidzemes slimnīcā pasaulē nākuši trīnīši - brāļi Artūrs, Emīls un Kristaps, aģentūra LETA noskaidroja slimnīcā.

Trīnīši ģimenē ir pirmie bērni.

Iepriekšējo reizi trīnīši - trīs māsiņas - toreizējā Valmieras slimnīcā dzimuši pirms 11 gadiem, 2005.gada februārī.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Labklājības ministrijas pārstāve Marika Kupče, tiklīdz ministrija saņems informāciju par trīnīšu piedzimšanu, tā gatavos rīkojuma projektu iesniegšanai Ministru kabinetā par 8538 eiro liela pabalsta piešķiršanu.

Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2011. un 2014.gadā, kad trīnīši piedzima piecās ģimenēs. Pērn Latvijā trīnīši piedzima trīs ģimenēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)