Banner 980x90

Amatas novadā organizē akciju, lai vērstu uzmanību uz ceļu slikto stāvokli

Valmiera, 24.marts, LETA. Amatas novadā sākta akcija "Brūk ceļi, brūk dzīves!", kuras laikā vietējie iedzīvotāji aicināti sociālajos tīklos stāstīt par slikto lauku ceļu stāvokli, satiksmes un navigācijas lietotnē "Waze" atzīmēt bīstamās vietas, kā arī informēt novada pašvaldību un valsts AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC), aģentūrai LETA pavēstīja Amatas novada pārstāve Eva Staltmane.

Akcijas mērķis ir apzināt ceļu stāvokli Amatas novadā un veidot datu bāzi ar problemātiskajiem ceļiem, gan arī kārtējo reizi informēt LVC par ceļu situāciju laukos, paskaidroja Staltmane.

Amata kopā ar vēl sešiem novadiem - Līgatni, Vecpiebalgu, Priekuļiem, Pārgauju, Raunu un Jaunpiebalgu - ir apvienojušies un gatavi izsludināt ārkārtas situāciju, ja nekas netiks darīts, lai uzlabotu ceļu stāvokli, pavēstīja Staltmane.

Domes pārstāve informēja, ka dome jau kopš 2014.gada ir bijusi gatava sakārtot ceļus novadā un vairākkārt vērsusies pie LVC ar vēstulēm, taču kopš tā laika nekas tā arī nav uzlabojies.

Sliktais ceļu stāvoklis traucē ne vien uzņēmējdarbības attīstībai novadā, bet arī jaunu cilvēku aicināšanai pārcelties uz dzīvi laukos, skaidro Staltmane.

Pašlaik vairākās vietās Latvijā tiek vērsta uzmanība uz ceļu stāvokli, tādēļ Staltmane izteica cerību, ka varbūt šoreiz arī izdosies ko mainīt.

Jau ziņots, ka marta sākumā Bauskas novada pašvaldība lēma aicināt Ministru kabinetu izsludināt ārkārtas stāvokli uz novada grants ceļiem to sliktā stāvokļa dēļ. Ar līdzīgu prasību risināt situāciju vakar pie Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), Satiksmes ministra Ulda Auguļa un LVC valdes vērsies Tukuma domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans ("Tukuma pilsētai un novadam"). Tāpat arī pagājušajā nedēļā Raunas novadā sašutumā par ceļa stāvokli vietējie autoceļa P29 25.kilometrā stādīja kartupeļus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)