Banner 980x90

Amatas kultūras centrā gaidāms koncerts tumsā "7 notis - viena valoda"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ceturtdien, 8.decembrī, plkst.19.00 Amatas kultūras centrā notiks koncerts tumsā "7 notis - viena valoda", kur ar saviem starptautiskajiem priekšnesumiem klausītājus priecēs septiņi profesionāli mūziķi, kuru vārdi koncerta apmeklētājiem būs atklāti tikai noslēgumā, izskanot pēdējām koncerta notīm. 

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Amatas novada pašvaldibas projektu koordinatore Jolanta Sausiņa, koncerts tumsā akcentēs projekta galveno būtību – "Starpkultūru dialogs", akcentējot mākslas, mūzikas nozīmi komunikācijas veidošanas procesā.

Koncerta ietvaros tā dalībniekiem un apmeklētājiem būs iespēja iepazīt dažādu tautu kultūras daudzveidību, kas veidota uz vieniem un tiem pašiem pīlāriem (simboliem), kas pieejami visā pasaulē – mūzikas notis.

Pēc koncerta apmeklētājiem būs iespēja iepazīt dažādu tautu mūzikas instrumentus, ko mākslinieki būs izmantojuši koncerta laikā, kā arī iepazīties ar mūziķu starptautisko pieredzi. Kopumā koncertā 7 mūziķi spēlēs uz 20 dažādiem mūzikas instrumentiem.

Koncertā piedalīsies tiešām atpazīstami mūziķi, kas ar savu muzikālo pieredzi ir ieguvuši plašu un sirsnīgu atpazīstamību.

Āraišu biedrība sadarbībā ar Amatas novada pašvaldību šā gada nogalē realizē projektu "7 notis – viena valoda". Projekts rīkots ar Valmieras novada fonda un Kultūras ministrijas atbalstu, piesaistot projektu konkursa "Starpkultūru dialogs Vidzemē 2016" finansējumu.
Projekta mērķi ir veicināt starpkultūru dialogu, ļaujot plašākai sabiedrībai iepazīt dažādu tautu kultūru, vienlaicīgi mazinot neiecietību pret dažādu tautu pārstāvjiem, ļaut sabiedrībai iepazīt mūzikas valodu, kurā svarīgais akcents ir mūzikas saturs un kvalitāte, nevis tautība un dzimums.

Tāpat Projekta īstenošanas laikā ir vēlēšanās parādīt, ka starpkultūru dialogs veidojas, ja akcents jeb galvenā uzmanība ir pievērsta dialoga saturam nevis formai. 

Projekta galvenie notikumi - 3 sarunu cikls par cittautiešu un latviešu mijiedarbību kultūrā, iepazīstinot ar dažādām kultūrām, tradīcijām, izvirzot kā galveno sarunu tēmu – dažadu tautu mūzikas bagātība. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)