Banner 980x90

Aktuālās izstādes Cēsu novadā

Izstāde "Karš un mēs"

Līdz 31.decembrim Cēsu Izstāžu namā apskatāma izstāde "Karš un mēs". Izstādes autori aicina apmeklētāju ielūkoties 100 gadus senās fotogrāfijās attēloto cilvēku sejās, uztvert viņu skatienu un mēģināt izdzīvot gadsimtu senās pagātnes sajūtas. Imanta Lancmaņa gleznās no cikla "Piektais bauslis. Revolūcija un karš" var vērot, uz kādām pārdomām un atziņām vēsturiskās fotogrāfijas vedinājušas Rundāles pils muzeja direktoru, gleznotāju.

Izstādē aplūkojamas Pirmā pasaules kara liecības fotogrāfijās no Cēsu Vēstures un mākslas muzeja krājuma un līdz šim neredzētas fotogrāfijas no kinofonofotodokumentu arhīva Sanktpēterburgā. Izstādi papildina multimediāla prezentācija "Cilvēks un karš, karš un cilvēks" - autors kultūras vēsturnieks Pēteris Mežulis.

Fotokluba "Cēsis" izstāde "Cēsis agrāk un šodien"

Līdz 31.novembrim Cēsu Vēstures un mākslas muzejā Jaunās pils Bēniņu izstāžu zālē aplūkojami Cēsu fotogrāfu jaunākie darbi, kuros vēsturiskajos rakursos skatāmi Cēsu pilsētas skati. Izstāde ir Cēsu fotokluba ieguldījums cēsnieku un tūristu intereses veicināšanā par pilsētu.

Jau pagājušajā gadā fotogrāfi veiksmīgi iesāka izstāžu ciklu "Cēsis agrāk un tagad" ar izstādi, veltītu mūsu pilsētas identitātes galvenajam simbolam - Cēsu viduslaiku pilij. Šogad, turpinot iesākto projektu, fotografēti Cēsu nami, parki, pieminekļi, atsevišķi to elementi un salīdzināti ar vēsturiskajās fotogrāfijās redzamo. Izstāde ir iespēja uzrunāt cēsiniekus par vērtībām, kuras viņuprāt Cēsīs jākopj, jāsaglabā, ar kurām jālepojas. Izstādē šodienas fotogrāfijas ir skatāmas kopā ar vēsturisko foto no Cēsu senāko fotogrāfu krājumiem. Darba rezultāts ir ne tikai fotogrāfu profesionalitāti apliecinošs, bet arī informatīvs un izglītojošs.

Izstāde "Cēsnieks Latvijas valstij: Egons Bušs"

Izstāde veltīta Cēsu sanatorijas Meža skolas ilggadējam direktoram, Latvijas lepnumam, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniekam Egonam Bušam.

Izstādē aplūkomajas fotogrāfijas ar Egona Buša spilgtākajiem dzīves brīžiem un atmiņu pilnas liecības, kas parāda ļoti piesātinātu un interesantu dzīves gājumu. Veidojot ekspozīciju ir tapusi filma, kas ir apskatāma izstādes vietā.
Izstāde apskatāma līdz 14.decembrim.

Izstāde "Cēsis svin svētkus" ir pašu cēsnieku radīta fotoizstāde, kurā redzami 2014.gada spilgtākie kultūras notikumi, ko cēsnieki un pilsētas viesi iemūžinājuši svētku fotogrāfijās. Izstāde skatāma Cēsu Jaunās pils pirmajā stāvā un tā būs apskatāma līdz 11.janvārim.

Valda Sviķa fotoizstāde "Vaives piezīmes" skatāma Vaives Ceļmalas izstāžu kamerzālē.
Izstāde būs atvērta līdz 14.decembrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)