Banner 980x90

Aizvadīti Amatas novada svētki "Laika medības Nītaurē"

Aizvadītajā nedēļas nogalē nosvinēti piektie Amatas novada svētki, kas šogad notika Nītaurē ar devīzi - "Laika medības Nītaurē", pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja jauniešu organizācijas "Nītaureņi" pārstāvis

Svētkos pulcējās vairāki tūkstoši Amatas novada iedzīvotāji no visiem pieciem pagastiem un bija ieradušies daudz viesu no visas Latvijas!

Nītaures gleznainās ainavas un gadsimtiem bagātā vēsture jau pati par sevi ir vērtība, taču svētkiem par godu nītaurieši bija gatavi padalīties ar savām labākajām laika medību vietām un aizvest ikvienu svētku viesi aizraujošā piedzīvojumā – īstās Laika medībās.

Ikvienam viesim bija iespēja izbaudīt Nītaures muižas laisko ikdienu gluži kā grāfu Fermoru laikos – pielaikot krāšņus tērpus un parūkas, nesteidzīgi baudīt muižas parka ēnainās terases un varbūt pat parka dīķī barot gulbjus.

Jaunajā Paaudžu parkā (kas tautā pazīstams ar segvārdu Gaterkalns) svinētājus sagaidīja ne tikai svaigi būvēta estrāde, bet arī īsta senlatviešu apmetne.

Svētku laikā Nītaures kultūras namā laiks bija uz laiku apstādināts – tur mitinājās divas lieliskas izstādes – par mežu, tā iemītniekiem un bagātībām, ko mežs mums piedāvā, kā arī īpašā veidā varēja ielūkoties novada rokdarbnieku pūra lādēs, skapjos, čemodānos un pagultēs.

Netika aizmirsta arī svētku jaunā paaudze – īpašā bērnu pilsētiņā valdīja rotaļu un spēļu gars, vilināja piepūšamās atrakcijas un pāri jaunajam tiltiņam varēja aizskriet pēc saldās cukurvates.

Un pats galvenais – tikai vienu dienu visā zemeslodes pastāvēšanas vēsturē Nītaurei bija pašai sava nauda, kuru tad arī ikviens varēja "medīt", piedaloties aktivitātēs, radot un sportojot, baudot un līdzdarbojoties. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)